Този четвъртък Microsoft официално обяви, че обновяванията за операционната система Windows 10 и за услугата Office 365 ProPlus ще излязат едновременно. Заедно с това съобщение бе обявено и кога точно ще излезе обновяването Windows 10 Redstone 3 – това ще стане през месец септември.

Софтуерният гигант преминава към предсказуемо разписание на големите обновявания за новата операционна система. Те ще излизат два пъти годишно – през месец март и през месец септември. Всъщност, тези месеци могат да означават датите на окончателната компилация на обновяването, което да се появи месец по-късно, както бе с Creators Update.

Всяка обновена по този начин Windows 10 ще се поддържа в продължение на 18 месеца, което е по-малко от сегашния срок на поддръжка. Ако сравним с времето на поддръжката на оригиналната версия Windows 10 1507, изтичащо на 9-ти май тази година, то е по-дълго – 22 месеца.

Обявяването на конкретните месеци за обновяванията е нещо необичайно за Microsoft. Миналия октомври за обновяването Creators Update бе казано че ще се появи „в началото на 2017 година“, без да се укаже конкретен месец. Да се надяваме, че Microsoft ще остане пунктуален в това отношение.

Както обикновено, информация за Windows 10 Mobile не бе дадена. Видяхме, че едва 13 модела смартфони получават Creators Update, а за колко от тях ще има Redstone 3 засега не е известно.

Тъй като Windows 10 Redstone 3 ще излезе през септември, номерът на компилацията ще бъде 1709. Нова информация за нововъведенията в Redstone 3 се очаква да получим по време на събитието Build 2017 на 10-ти май.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
TNTКо , Ко казаDaveRedstoneFlex Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Милена
Милена

„Тъй като Windows 10 Redstone 3 ще излезе през септември, номерът на компилацията ще бъде 1709.“

От къде идва 1709?

Flex
Flex

9-ти месец, 17-та година

Redstone
Redstone

Супер съм доволен от Windows 10 до сега! А на тези, който са още на Windows 7, ще им кажа: Много губите, като го подценявате!

Dave
Dave

Не знам какво губим при положение че ти губиш данни а ние не.

Ко , Ко каза
Ко , Ко каза

Хаха , само се заблуждаваш , че в Windows 7 не се събира потребителска информация от майкрософт .. Аман вече с тези клиширани изказвания , омръзвате ..

TNT
TNT

отдавна съм блокирал събирането на данни във Windows 7