Обновяване за Windows 10 спира достъпа до британските държавни сайтове при браузърите IE и Edge

10
1183

Грешката е свързана с добавянето на .gov.uk в списъка с HSTS домейни за уеб браузърите Internet Explorer и Microsoft Edge.

Microsoft потвърди, че наистина има грешка в майските кумулативни обновявания за ОС Windows 10. Инсталирането на тези обновявания води до невъзможност за отваряне на някои уеб сайтове чрез вградените в операционната система браузъри.

Според информацията, публикувана в официалния уеб сайт на Microsoft, инсталирането на кумулативните обновявания може да доведе до тотално спиране на достъпа до редица правителствени сайтове на Великобритания при браузърите Internet Explorer и Microsoft Edge.

„След инсталирането на обновяванията от 14-ти май, някой сайтове от gov.uk зоната, които не поддържат HTTP Strict Transport Security (HSTS) механизма, могат да станат недостъпни за браузърите Internet Explorer и Microsoft Edge“ – се казва в съобщението на Microsoft.

Тази грешка възниква при инсталирането на следните обновявания: B4494441 (за Windows 10 версия 1809), KB4494441 (Windows Server 2019), KB4499167 (Windows 10 версия 1803), KB4499179 (Windows 10 версия 1709), KB4499181 (Windows 10 версия 1703), KB4494440 (Windows 10 версия 1607), KB4494440 (Windows Server 2016).

Специалистите на Microsoft работят върху отстраняването на проблема.

HSTS (HTTP Strict Transport Security) е механизъм, форсирано активиращ защитена връзка чрез HTTPS протокола. Тази политика за информационна безопасност дава възможност веднага да се осъществи обезопасена връзка, вместо използването на HTTP протокола.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
3 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
асасд
асасд

Оф, пак ли?
Айде сега г-н Танер от форума да дойде да обясни как не съм сертифициран, и как Виндовс е най-доброто, щото „неговата“ компания можела да си го позволи….

Ебачев
Ебачев

За Линукс кукумицина не е толкова важно да има богата гама от програми и софтуер за неговата ОС, колкото M$ да се осерат и да има повод да троли и ЗЛОРАДСТВА…….
Той народа е казал:
‘Не е важно на мен да ми е добре…

mitkom1
mitkom1

Ейй всеки ден проблеми с тоз уиндоус ,а тези ъпдейти все големи проблеми .

Иво
Иво

То пък кой ползва тези браузъри, сигурно една малка част хора които не са особено умни.

Леле
Леле

Страхотна държава, не случайно Българи масово емигрират там. С по-малко процентно неконкурентноспособни хора и хейтъри от тук. Ще си останете само психо-хейтърите и ще се самоизбиете помежду си, защото няма да има кой да развива стопанството ви.

Милена
Милена

Ебах ти сайта
За Mac почти не се пише отколкото Windows

Българите са нископроизводителни
Българите са нископроизводителни

А, той, има ли подобни проблеми?!

Пенчо
Пенчо

Каква е тая мас свинска мас ли?

pedro
pedro

То по-голям е проблемът, че очевидно правителствените им сайтове не са HTTPS.

Димитър
Димитър

Даве те сайтовете много интересни с този проблем, а че втори ден от някакъв си ъпдейт, който се инстали задължително с изключване лаптопи не е заседнал ня някакво непиращо зареждане за да инсталира този ъпдейт и изобще уимдолса със всичката ми информацуя на него не се включва.