Обновяванията за безопасността на Windows ще могат да се теглят само с браузъра Internet Explorer

10
3

Microsoft съобщи, че от 10-ти май тази година спира да качва всички обновявания в Download Center. От тази дата някои обновявания ще се разпространяват чрез Microsoft Update Catalog.

За съжаление в сайта Microsoft Update Catalog за потребителите е приготвен неприятен сюрприз.

 

Изтеглянето на обновяванията може да стане само чрез браузъра Internet Explorer 6 или по-нова версия. Не се поддържат браузърите Google Chrome, Mozilla Firefox и дори Microsoft Edge. По всичко изглежда, че от новия уеб-адрес могат да се теглят само обновяванията за безопасността на ОС Windows, а останалите ще се разпращят чрез Download Center.

Стандартния канал за обновяване на системата чрез Windows Update си остава и за неговото използване браузър не е нужен. Но от потребителска гледна точка, това не е най-безопасният начин. Така например потребителите с Windows 7 и 8 се налага да внимават и да положат усилия за да не допуснат появата на инсталатора за Windows 10, който прониква в системата използвайки троянски методи.

Много специалисти препоръчват внимателно изучаване на всеки ъпдейт преди инсталиране, и изключване на автоматичното обновяване чрез WSUS.

Microsoft не обясни защо премества обновяванията от Download Center в Microsoft Update Catalog. Според една от версиите, това е подготовка за отделянето на Windows Update като ексклузивен канал за домашни потребители, а Microsoft Update Catalog ще се използва за корпоративни клиенти.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
B-boy/StyLe/cybercopKoiAzLiWebluewaterMelmak ® Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/

Сигурно е в отговор на това:

https://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/Chrome-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8-Internet-Explorer-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%83-110248.html

Не разбраха, че колкото повече насилват потребителите да използват IE и Windows 10, толкова повече ги отблъскват и се получава обратен ефект. Лично аз ще си ползвам third-party програма като Windows Update MiniTool, ако това е възможно.

cybercop
cybercop

Не им омръзна на тия смешници да пробутват евтини номерца.

KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

Сега 50 % няма да си обновяват Windows-a и като им се бъгне ще обвиняват Microsoft

bluewater
bluewater

Само обединяването на Windows Explorer със Internet Explorer може да му даде още животец.

Melmak ®
Melmak ®

Попиват тъпотии от Apple!

danchobg
danchobg

Пепел ти на устата.

vmonev
vmonev

„Така например потребителите с Windows 7 и 8 се налага да внимават и да положат усилия за да не допуснат появата на инсталатора за Windows 10, който прониква в системата използвайки троянски методи.“

(Почти) без думи! Вместо да си работиш, непрекъснато се озърташ дали няма да се промъкне неканена операционна система. Много вълнуващо.
😮

vmonev
vmonev

Жалка картинка! Наскоро ми се наложи в учебна зала да пусна видео. Понеже не съм администратор на съответната система, трябваше да се задоволя само с прословутия им уиндоуски медиа плейър, нищо друго. Никаква възможност за промяна на големината и полето на субтитрите, много ограничения при работа. В същото време програмата много иска да търси нещо си в интернет. Как да стане човек да предпочита техните вградени програми, след като е свикнал на много по-удобни браузър или видео плейър.

t_nemded
t_nemded

„донашни“-те потребители нека минат на Win 10 и да пробват Edge преди да мрънкат относно IE

urkqsrk
urkqsrk

Да edge почти се доближава до скоростта на chrome но по удобство е на светлинни години назад.