Обновяванията за безопасността на Windows ще могат да се теглят само с браузъра Internet Explorer

10
38

Microsoft съобщи, че от 10-ти май тази година спира да качва всички обновявания в Download Center. От тази дата някои обновявания ще се разпространяват чрез Microsoft Update Catalog.

За съжаление в сайта Microsoft Update Catalog за потребителите е приготвен неприятен сюрприз.

Изтеглянето на обновяванията може да стане само чрез браузъра Internet Explorer 6 или по-нова версия. Не се поддържат браузърите Google Chrome, Mozilla Firefox и дори Microsoft Edge. По всичко изглежда, че от новия уеб-адрес могат да се теглят само обновяванията за безопасността на ОС Windows, а останалите ще се разпращят чрез Download Center.

Стандартния канал за обновяване на системата чрез Windows Update си остава и за неговото използване браузър не е нужен. Но от потребителска гледна точка, това не е най-безопасният начин. Така например потребителите с Windows 7 и 8 се налага да внимават и да положат усилия за да не допуснат появата на инсталатора за Windows 10, който прониква в системата използвайки троянски методи.

Много специалисти препоръчват внимателно изучаване на всеки ъпдейт преди инсталиране, и изключване на автоматичното обновяване чрез WSUS.

Microsoft не обясни защо премества обновяванията от Download Center в Microsoft Update Catalog. Според една от версиите, това е подготовка за отделянето на Windows Update като ексклузивен канал за домашни потребители, а Microsoft Update Catalog ще се използва за корпоративни клиенти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

10 коментара за "Обновяванията за безопасността на Windows ще могат да се теглят само с браузъра Internet Explorer"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка