Обръщението на кралица Елизабет II тази година ще бъде изпратено през Amazon Alexa

2
709

Дори и да не живеете във Великобритания, нито да гледате националните телевизии от Кралството, скоро ще можете да чуете обръщението на кралица Елизабет II към сънародниците си. От 25 декември фразата „Алекса, пусни посланието на кралицата за Коледа“ ще осигури достъп на всички до традиционното обръщение на кралицата за Коледа, както става ясно от информацията на The Guardian.

Ако сте любопитни какво може да съдържа посланието на кралицата, можете да разгледате стенограмите на всички предишни нейни коледни обръщения (датиращи още от далечната за повечето от нас 1952 г.!) На уебсайта на The Royal Household без съмнение тази година ще видим един необичаен поздрав от кралицата тази година. Последната вълна на заразяване от COVID-19 във Великобритания принуди Лондон да въведе национален локдаун. Обръщението на кралицата е традиционен ежегоден обред, който до известна степен сплотява британското общество. Тази година поздравът може и да е по-различен от традиционния си формат, но фактът, че отново ще го има, създава усещане за една обща надежда, може би дори малко бягство от суровата реалност, което ще върне британците към колективния дух на битката срещу коронавируса.

От Amazon, компанията, която поддържа гласовия асистент с изкуствен интелект Alexa, казаха следното: „След една предизвикателна година милиони хора от цялата британска общност ще очакват с нетърпение посланието на Нейно величество кралицата на Коледа. Създавайки тази единствена по рода си иновация в света, при която толкова популярно и влиятелно лице като кралицата, отправя обръщението си през дигиталния асистент Alexa, точно както направихме през 2012 г. с пускането на коледната реч на кралицата на Kindle, ние се надяваме, че още повече хора ще могат да се насладят на възвисяващите думи на Нейно Величество“, се казва в изявление на Ерик Кинг, директор на Amazon Alexa Europe.

Предстои да разберем дали това необичайно решение ще се превърне в нова традиция и кралицата ще има намерение да направи обръщението си достъпно в Amazon Alexa и през декември 2021 г.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари