Обявиха предстоящото пускане на пазара на четец с цветен E Ink екран

0
24

Китайската компания Hanvon Technology планира пускането на устройство за четене на електронни книги с цветен екран, създаден по технологията E Ink, съобщи The New York Times.

Към днешна дата съществува само един четец за масовия потребител с подобен екран – Fujitsu Flepia, обаче това устройство се продава само в Япония, а стойността му надхвърля хиляда долара. На практика всички цветни четци на други производители използват LCD- или TFT-дисплеи.

Четецът на Hanvon ще разполага със сензорен екран с диагонал 9,668 инча. Той ще бъде пуснат в продажба през март и в Китай цената му на дребно ще бъде 440 долара. Представители на компанията не изключват възможността четецът да се продава и в САЩ. Предполагаемата му цена извън пределите на Китай не е известна. Името на устройството не се съобщава.

В традиционните четци обикновено се използват чернобели екрани, изработени по технологията на електронната хартия. Тази технология позволява да се удължи времето на работа на устройствата с едно зареждане на батериите до две седмици и да се чете дори под пряка слънчева светлина, което е проблематично при други видове екрани. В същото време, устройствата с E Ink не позволяват да се гледа видео, а цветовете на екрана изглеждат по-бледи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари