Ограбиха парижкия магазин на Apple навръх Нова година

2
30

Докато повечето парижани са вдигали наздравици за изпращането на старата 2012 година, четирима мъже са „празнували“ малко по-различно. Френските медии докладваха, че три часа след като затворил врати на 31 декември, магазинът на Apple, който се намира на гърба на операта Palais Garnier, е бил обран от четирима въоръжени.

Все още не е ясно каква е общата стойност на задигнатите продукти, но от радио Europe 1 смятат, че възлиза на над 1 милион евро. Ако от радиото са прави, това би означавало, че четиримата обирджии са отнесли със себе си над 1000 продукта или около 250 устройства на човек! Правим това предположение, приемайки, че един продукт на Apple струва средно около 1000 евро. Разбира се, подобна версия звучи доста необичайно.

Какво точно се е случило обаче си остава загадка. Във вестника Le Parisien писаха, че няколко служители на магазина са били в магазина по време на обира, като един от тях е бил ранен от крадците. Репортер на La Voix du Nord пък твърди, че бил минал през магазина по време на обира и не забелязал нищо странно: витрината била на мястото си, без никакви следи от влизане с взлом. Там били и продуктите наредени зад нея.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари