„Около нас цари пълна тишина“: проектът Breakthrough Listen не успя да открие следи от извънземни

5
904

Контактът с извънземните отново се отлага за неопределено време. Астрономите от проекта Breakthrough Listen за три години активно наблюдение изследваха и сканираха над 1300 звезди на разстояние до 160 светлинни години от нашата планета, но не успяха да открият каквито и да било следи от извънземни цивилизации.

Единствените сигнали, които радиотелескопът Грийн Банк (на снимката) в Западна Вирджиния, са били със земен произход. Това са сигналите от мобилните телефони, от летящите около Земята сателити и други подобни.

„Около нас цари пълна тишина“

Дъмите са на Дени Прайс, астроном от Калифорнийския университет в Бъркли, участник в проекта Breakthrough Listen, целта на който е изучаването на милионите звезди от Млечния път и стотиците съседни галактики за специфични радио и оптични сигнали.

„Но ние не губим надежда: останаха още толкова много подходящи звезди и най-различни начини за регистриране на сигналите от тях“ – каза още ученият.

Популярното издание The Guardian поясни, че в рамките на проекта Breakthrough Listen астрономите се опитват да регистрират „технологични сигнатури“. Това са мощни електромагнитно сигнали, съвсем различни от естествените излъчвания, пронизващи нашата галактика. Тези сигнали би трябвало да се създават от технологичната дейност на извънземните – комуникации, електромагнитни и оптични излъчвания с изкуствен произход и други подобни.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Ами да идат в Розуел или в Далнегорск …

p Q ll x q l
p Q ll x q l

p Q ll x q l -~ Trump ~- John.
A We jel – o – l . Exist.
-4 pp . Find . 0- pp US.

(Alien Anonymous)

bure_s_barut
bure_s_barut

Сканирали само 1300 звезди?!… Какво очакват тогава?

Поклонник
Поклонник

Момчета….сами сме… . Не се мъчете. Тъй е рекъл Създателя. А следващия по-важен въпрос е: „Защо сме сами?“

язе
язе

Всички квазари, пулсари и звезди излъчват радиосигнали и куп други излъчвания! Вероятно може да си комуникират, така наречените учени да си размърда мозъците малко, за тези заплати които получават! Това, че не ги разбират не означава, че нямат разум!