Около 40 процента от всички ботове са зловредни, предупреждават експерти

0
4

Идеята за добронамерени ботове, които опростяват сърфирането в мрежата и помагат за задачи като хотелски резервации и др., е добра, но се оказва, че реалността е значително по-мрачна. Според компанията за киберсигурност Distil Networks, около 40 процента от всичкият бот трафик е зловреден и трябва да се пазите от него.

„Ботовете са основен елемент от инструментите на хакерите“, коментира изпълнителният директор на Distil Networks Рами Есаид.

Според доклада 2016 Bad Bots Landscape Report доскоро „лошите ботове“ атакуваха преди всичко големи компании, за да откраднат търговска информация като ценови листи и инвентарни списъци, както и интелектуална собственост и финансови отчети. Сега обаче наред с тези области, хакерите проявяват интерес към потребителски данни като акаунти, пароли, профили в здравни системи и онлайн магазини.

„Колкото повече се използват ботовете в услуга на компании и потребители, толкова по-голям е и рискът. Наличието на повече ботове означава възможност повече зловредни ботове да атакуват страници, приложения и акаунти“, добавя още Есаид.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за