fbpx
18.2 C
София

Олимпийската информационна сигурност е поверена на eTrust

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Олимпийската информационна сигурност е поверена на eTrust
Софтуерът на CA систематизира данни от 10500 PC, 900 сървъра и стотици комуникационни устройства.
За наблюдение и филтриране на събития, свързани със сигурността, както и за откриване и премахване на уязвими места екипът за реагиране на инциденти Олимпийските игри 2004 ползва софтуер на Computer Associates. По информация на регионалното представителство на CA – DNA Software, за Олимпиадата са закупени и внедрени продуктите eTrust Security Command Center и eTrust Vulnerability Manager.
Информационната инфраструктура на Олимпийските игри е 3 пъти по-голяма, отколкото на зимната Олимпиада през 2002 г. Тя включва 10500 PC, 900 сървъра, 200 Cisco маршрутизатора, 1600 Cisco комутатора, 24 защитни стени Check Point и 120 системи за откриване на атаки (IDS) от подбрани доставчици. Целта е събирането на информация за всички резултати и използването на баркод четци за баджове да протича гладко.
eTrust Security Command Center е продуктът, на който се разчита за разрешаване на казуса “претоварване с информация за сигурността”. Решението приоритизира данни, от различните устройства и приложения за сигурност в организацията, редуцира ги и ги превръща в информация, даваща основа за действие и възможност за централизирано управление.
eTrust Vulnerability Manager осигурява автоматизирани услуги и технологии, за оценка на уязвимостта, повишаване на сигурността чрез прилагане на пачове и подходящо конфигуриране и анализ на съответствието с политики за сигурност.

Източник: IDG България
Екран: eTrust


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини