Компанията Tencent представи своя алтернатива на решенията за дистанционни срещи Zoom и Microsoft Teams

0
952

Китайският конгломерат Tencent реши да използва сегашната ситуация, за да пусне своето приложение VooV Meeting. То ще се конкурира с Microsoft Teams и Zoom, сегашният лидер в провеждането на онлайн срещи. Софтуерът бе в режим на ранен достъп в Китай от два месеца, като сега става достъпен за над 100 държави и региони по света, включително и България. В родната си страна VooV Meeting вече се радва на силен интерес от над 10 милиона потребители.

За момента във VooV Meeting могат да се провеждат срещи с максимум 300 участници безплатно. Ключовите му функции не се различават от тези на конкуренцията. Можете да организирате срещи, както и да „уговаряте“ конференции за конкретен час. По време на сесията може да се изпращат документи, да се споделя екрана, както и да се подобри HD качеството на камерата със специални филтри. Засега единственият минус е, че софтуерът е достъпен само за Apple и Android устройства, като се надяваме Tencent да разработва и версия за Windows.

Zoom вече се е наложил на пазара като най-подходящият софтуер за провеждане на дистанционни срещи и конференции. Последните дни той увеличи своя дял от наплива на хора, работещи от вкъщи, но все още има някои неприятни ограничения. Една среща протича максимум 40 минути, ако потребителите използват безплатния план (регистрирането за план с 15$ месечен абонамент премахва това ограничение)

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари