Онлайн магазин иска да облага потребителите на Internet Explorer 7 с такса

1
64

Австралийският интернет магазин Kogan иска да въведе крути мерки, за да накара клиентите си да спрат използването на стари версии на браузъра Internet Explorer. Идеята на Kogan е потребителите, влизащи чрез Internet Explorer 7 или по-стара версия да плащат по-висока цена за продуктите. Така ще се компенсират разходите, нужни да се поддържа сайтът съвместим със старите платформи, съобщи Mashable.

Към цената на продуктите ще се добавят още 6.8%, ако потребителят пазарува чрез неактуален браузър. Таксата се равнява на 0.1% за всеки месец, през който Internet Explorer 7 е бил на пазара.

Руслан Коган, който е изпълнителен директор на електронния магазин, е заявил, че усилията нужни за осигуряването на съвместимост с Internet Explorer 7 са толкова, колкото са нужни за Chrome, Safari и Firefox взети заедно.

Въпреки че омразата към Internet Explorer 7 не е достигнала такива нива, каквито се наблюдаваха към шестата версия на майкрософтския браузър, разработчиците на сайтове са все по-недоволни заради времето, което прахосват за оптимизиране.

Седмата версия на Internet Explorer 7 излезе през 2006 година и в момента има пазарен дял, който е под 5%. Проблем е това, че браузърът се използва в доста държавни институции, които не са обновявали системите си дълго време. Машините, които работят с IE 7 обаче, са напълно способни да поемат по-модерни модификации на браузъра.

В крайна сметка новата такса от 6.8% в Kogan не трябва да се плаща, тъй като тя изчезва когато клиентът стигне до финализирането на паричния превод.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари