Онлайн музика: безплатна и легална!

0
114

Mercora Networks, калифорнийска компания за разпространение на дигитална музика онлайн, дава възможност на потребителите си да разменят музика онлайн съвсем безплатно, без да нарушават авторското право. Компанията получи $5 млн. от Norwest Venture Partners, за да поддържа P2P радио система за обмен на файлове.

За целта Mercora предлага за сваляне приложение, което сканира хард диска и търси файлове с разширения MP3, Ogg, WMA и др., създавайки малка база данни. След като базата е готова, потребителят може да прати на познати покана за присъединяване към специална листа, като им дава възможност да слушат песните от подбран специално за тях списък. Системата е снабдена и с търсачка. Уловката тук е че файловете се слушат онлайн и не могат да се свалят, съответно и да се записват на CD. Освен това един потребител може да слуша само три песни от един изпълнител в рамките на 3 часа, при един и същ източник.

Засега всичко това е безплатно, но няма изгледи това положение да се запази и занапред. От Mercora твърдят че в момента обслужват над 450 000 потребители и разполагат с база от 7.5 млн. песни ежедневно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари