Онлайн пазаруването за Черния петък бележи ръст от 21% по време на пандемията

0
175

Едва ли някой не е очаквал, че ще има ръст при онлайн пазаруването на Черния петък заради COVID-19. Сега обаче става ясно колко значителен е той. От Adobe са установили, че интернет продажбите по време на промоцията в САЩ са скочили с 21.6% спрямо същия период от миналата година.

Стигат до $9 милиарда

Това е нов рекорд за Черен петък и анализаторите са категорични, в голямата си част за това е отговорна пандемията.

Това обаче не е рекорд за всички времена, що се отнася до празнично пазаруване. Стига до второто място. Първото е за Кибер петъка от 2019 година. От Adobe правят прогноза, че тазгодишния Кибер петък ще отбележи ръст между 15 и 35 процента. Съответно ще постави още един рекорд.

Интересно е какво си купуват хората

Все още технологиите водят в списъка. Американците най-много се вълнуват от AirPods, Apple Watch, Amazon Echo и телевизори на Samsung. Забелязват се големи покупки на игрите Animal Crossing и Super Mario 3D All-Stars. Самата категория на умните часовници е много популярна и бележи ръст от 606% спрямо октомври.

Няма да се изненадате, че онлайн пазаруването на стандартни продукти също бележи ръст. На Черния петък, покупката на хранителни стоки скача с 395% спрямо миналата година. Продуктите за лична грижа пък бележат скок от 556%. Иначе казано, тази година подаръците са в много голяма надпревара с ежедневните продукти, които също се пазаруват онлайн.

Не е ясно дали този ефект ще се пренесе до 2021 година. Дори всичко с ваксините и мерките да мине по план и пандемията да се успокои, някои анализатори твърдят, че хората няма да се върнат към старите си навици въпреки това.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари