Експертите по изкуствен интелект, чиновниците и предприемачите се надяват, че алгоритмите и роботите ще помогнат в борбата срещу бедността и ще решат някои проблеми от глобални ниво.

За да се намери приложение на новите технологии в полза на обществото, представителите на ООН се срещнаха в Женева на първата международна среща от високо равнище, посветена на ИИ.

На срещата с мото „ИИ за благото„, експертите обсъдиха възможностите и рисковете на изкуствения интелект. Една от главните заплахи е засилване неравенството между слоевете население. „Развиващите се страни ще получат най-големи преимущества от внедряването на ИИ, но същевременно ще изгубят повече от всички, ако не бъдем бдителни“ – каза директорът на бюрото по телекомуникационна стандартизация на ООН Чейсъб Ли (Chaesub Lee).

Новите алгоритми могат да станат едни от главните инструменти за борба с бедността. ИИ ще подобри статистическите методи и ще помогне за по-точното определяне, колко бедни хора живеят в даден регион. За тази цел учените вече анализират спътникови снимки и с помощта на нови алгоритми определят, в кои райони е съсредоточено бедно и в кои райони – богато население. Този метод дава по-точни резултати от сега съществуващите.

В Женева бяха обсъдени и сценарии за използването на ИИ за постигане на устойчиво развитие. ИИ ще помага за справяне с последствията от стихийните бедствия. Според приетия план, към 2030 година ООН трябва да подобри качеството на живот на най-бедните и да им намери работа.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
Anonymaluunt-800CybercopСтанция Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Дано ИИ да е наистина интелект и да прецени че хората са вирус.

До вирусът!
До вирусът!

И ти си вирус!

t-800
t-800

ИИ ще дава заповеди
ама
требе да има терминатори да изпълняват.

Йосиф Висарионович
Йосиф Висарионович

ИИ навярно ще реши, че като има хора – те имат проблеми. Ако няма хора – те няма да имат проблеми 🙂 И ако има подходящи средства, ще предприеме съответните мерки.

Watson ИИ
Watson ИИ

Първо big brother ИИ(следиш матряла)
после skynet ИИ(контра на big brother ИИ на чужда държава)

след skynet ще е бъркотия
ама ще се оправи.

Станция
Станция

muvibg.com/filmi/1321-terminator-salvation-the-future-begins-terminator-spasenie-2009.html

Анжел
Анжел

Не е ли по- добре първо да се открие ИИ, и после да се мисли за използването му.Сега правят следното: все едно по времето на Нострадамус да мислят ,,как да използват самолетите?“

Светльо
Светльо

Преливане от пусто в празно му се викаше по мое време.

Cybercop
Cybercop

Точно в ООН, нивото на естествената глупост е на такова равнище, че, всеки интелект – естествен или изкуствен е обречен на гибел. От създаването си, тази крадлива организация, само създава и задълбочава съществуващи проблеми.

uun
uun

шефа на оон е майстор – разпраши 1 милион тона за да не пробие ваната която одържа река хъдсън.

muvibg.com/filmi/22774-where-did-the-towers-go-kde-otidoha-kulite-v-nyu-york-2010.html

Anonymal
Anonymal

Такива новини пускате – такива читатели привличате.