Авторитетното компютърно издание ComputerBase съобщи, че AMD ще предостави на всички потребители, използващи операционната система Windows 7, драйвери за най-новите централни процесори Ryzen и за всички чипове със сокет АМ4. Информацията за това бе потвърдена от AMD по време на информационна конференция.

Особеното в тази ситуация е, че Microsoft неотдавна съобщи, че процесорите Intel Kaby Lake официално ще се поддържат само от операционните системи Windows 8.1 и Windows 10. Това означава, че собствениците на Intel процесори от седмо поколение при опит да инсталират Windows 7, като минимум ще се сблъскат с проблеми с графичното ядро на процесора.

Но от друга страна, AMD иска да завоюва нови части от пазара на конкурента, иска да гарантира работоспособността на своите процесори и в предишните операционни системи. Да си припомним, че основната поддръжка на Windows 7 приключи преди две години и за нея вече няма да излизат ъпдейти с нова функционалност, а само обновявания по безопасността.

Всъщност, това не означава, че ОС Windows 7 ще може пълноценно да използва потенциална на новите процесори и чипсети. Много специалисти са на мнение, че процесорите Ryzen ще имат проблеми с режимите за икономия на електрическа енергия.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Така се прави пробив в статуквото на монополиста Майкрософт.
Чудя се как и дали могат да саботират АМД по някакъв начин и ми е смешно – съвсем скоро Майкрософт ще бъдат принудени да пуснат поддръжка и на Kaby Lake и за Windows 7.
Големи заплахи и закани бяха за поддръжката на хардуер, голям резил пак ще бъдат, нормално.
Тръгнали със софтуер да саботират хардуер, смешници.

гъбаря
гъбаря

кви гъби взимаш бе човек? пише: „…AMD ще предостави на всички потребители, използващи операционната система Windows 7, драйвери за най-новите централни процесори Ryzen и за всички чипове със сокет АМ4“. Ако Интел искат нека си пуснат драйвери за windows 7! Чудо голямо
В Линукс средата да не би всички драйвери да са в кърнал-а!!

гъбаря
гъбаря

ТОЧНО със софтуер се саботира хардуер!! Типичен такъв пример са китайските едноплаткови компютърчета за мултимедия.(MINIX, MXIII.. и т.н) Супер хардуер на добри цени, но никаква поддръжка и отритнати open source общноста, събират прах по рафтовете на собствениците им..

Анон-имен
Анон-имен

Да ама не, няма да получат поддръжка за Win 7, официално е обявено от AMD, което значи, че няма да се купуват нито те, нито КабиЛейк от моя страна.
http://www.techradar.com/news/want-a-ryzen-cpu-then-forget-about-windows-7

http://www.pcworld.com/article/3167279/computers/amd-sorry-there-will-be-no-official-ryzen-drivers-for-windows-7.html