Оправиха работата на принтерите във Windows 10, но развалиха старт менюто

27
2964

Наскоро Microsoft представи нови кумулативни обновявания за Windows 10. Този ъпдейт оправи проблема с печата на принтерите на HP и на някои други компании. Но вече традиционно софтуерният гигант развали нещо друго. Този път това е старт менюто.

Във форумите на Microsoft и Reddit се натрупаха огромен брой оплаквания и коментари, че след натискането на иконката на старт менюто, нищо не се случва. До вчерашният ден единственото решение на проблема бе деинсталирането на обновяването KB4524147, след което компютърът трябва да се рестартира.

Всичко това съвсем логично навежда на мисли, че проблемът е именно в този пач. А може това да е някакъв дълбоко скрит бъг, който Microsoft не може да открие. В Reddit предполагат, че това е конфликт на някой специфичен драйвер, но никой не може да обясни що за конфликт може да е това.

В обсъждането на бъга се включиха модераторите на форума, които посъветваха да бъде извършено преинсталиране на старт менюто. За да се направи това е необходимо да се стартира PowerShell с администраторски права и да се въведе и изпълни следната команда в отворилия се терминал:

Get-AppXPackage -Name Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Да отбележим, че може би е по-добре да се деинсталира проблемното обновяване и да не се експериментира с толкова важни компоненти на операционната система. Така или иначе ще има фиксове.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
27 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари