TESS

След три месеца в космоса, орбиталният телескоп на NASA за изучаване на далечните галактики, везе в работен режим. Космическата обсерватория TESS официално започна да работи на 25 юли тази година, когато направи първите снимки на по-близките звезди. Това става с помощта на четирите камери, които се опитват да намерят подобни на Земята планети. Първото излъчване на събраните при този процес данни ще се осъществи през месец август, след което космическият апарат ще изпраща направените снимки в продължение на две години.

TESS не е предназначен за детайлно изучаване на откритие планети. Неговата основна цел е намирането на възможно най-много звездни системи с екзопланети. Телескопът може да открива подходящи за живот планети разстояние до 100 светлинни години. Търсенето се осъществява чрез анализа яркостта на звездите. Преминаващите пред звездите планети периодично променят яркостта на звездата, като това дава възможност и за определяне размера на тези планети.

Натрупаните от TESS данни в бъдеще ще се използват от други телескопи за по-детайлно изучаване на екзопланетите в звездните системи, където са открити. Но ще трябва още да изчакаме получаването на по-детайлни данни, понеже извеждането в космоса на огромния телескоп Джеймс Уеб отново бе отложено.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Истината
Истината
3 години

Няма космос, има само вода, не знаете ли? Всичко е лъжа на масоните, гейовете, илюминатите, джендърите, американците, соросоидите и капиталистите срещу обикновените хора. Няма космически станции, няма сателити, няма кораби, не сме стъпвали на Луната, има само CGI ефекти, чемтрейлс, които ни тровят и зли сатанисти, които ни управляват. С всяка изминала година човечеството живее по-бедно и по-зле от преди. Това са факти! В ЮТюб има достатъчно клипове на темата защо небето е измислено и няма космос!

Кольо
Кольо
3 години

„Но ще трябва още да изчакаме получаването на по-детайлни данни, понеже извеждането в космоса на огромния телескоп Джеймс Уеб отново бе отложено.“

Това, май е най-важната и интересна част от статията.

Истината
Истината
Отговор на  Кольо
3 години

Съгласен съм, те ни тровят, убиват, пускат химикали, сатанизма се развива, а тук ни лъжат с някакви си телескопи. Няма телескопи, кой телескоп е заснел Млечния път? Кои снимки на земята не са фалшиви? До Марс ще ходят, а Марс е просто осветително тяло на небосвода. Смях!

Alex Jones
Alex Jones
3 години

We need to conquer the galaxy!