Орбиталният хотел Aurora възнамерява да отвори врати през 2024 година

3
594

Компанията Orion Span обяви кога могат да започнат визитите на на гости в орбиталния хотел Aurora – космическият кораб с форма на капсула с размер колкото бизнес яхта. Проектът може да стартира през 2024 година, ако не попречат остарелите закони.

Отдихът в орбитален хотел за богатите хора, на които обикновените луксозни хотели са станали скучни, съвсем скоро може да стане реалност. Или поне така ни убеждават рекламните презентации на редица частни компании, които се надпреварват да отворят първия космически хотел. Една от тях е Orion Span.

„Тази идея сега изглежда безумно, понеже още е не е станала реалност“ – каза Франк Бангър, основателят на аерокосмическата компания Orion Span. „Но с тези неща е така: те изглеждат безумни докато не станат ежедневие“.

Orion Span обещава да отвори своя хотел през 2024 година. Той не е много голям и може да побира до пет гости, които ще почиват и ще се забавляват в безтегловност в продължение на 12 дни. Програмата е наситена – космически тенис, красиви изгреви и залези, провеждане на различни научни експерименти.

Цената на тази почивка е $9,5 милиона на човек. Orion Span съобщи, че 30 души вече са резервирали места и са внесли депозита от $80 хиляди.

Но има пречки. Животът извън Земята попада под действието на Договора за космоса от 1967 година, който забранява на държавите да предявяват права на космически региони и небесни тела, но позволява неговото използване за мирни цели. Тези закони и правила към днешен ден се считат за остарели, понеже в тях се казва, че всяка космическа станция с двигатели трябва да се счита за военен обект.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
АаА
АаА

Цeнaтa нa тaзи пoчивĸa e $9,5 милиoнa нa чoвeĸ.

Ho имa пpeчĸи.

Чип за зеле
Чип за зеле

За много хора това са джобни пари. Повече ще ги изтормози обучението за астронавти, особено ако не са в много добра форма.

работата е ясна
работата е ясна

Човекът основа компания, наля $100К за реклами, взе 2 милиона и половина в зелено капаро и каза „Ще видим… след 5 години…“. Дотогава ще изпере парите, ще обяви фалит, а балъците ще пият една студена вода и ще духат супата.