Орбител пуска български номера за нашенци в чужбина

7
5


Новата услуга „БГ Номер“ на телекомуникационния оператор Orbitel ще пренасочва разговори от България към чуждестранните номера на потребителите и ще дава възможност на близките им да ги търсят на цената на един градски разговор. Предлагането на новата опцията вероятно ще даде на Орбител силни позиции на един своеобразен пазар на телекомуникационни услуги, какъвто представлява групата на българите, живеещи в чужбина. По официални данни те са около 1 милион души.

Чрез „БГ номер“ българските емигранти ще могат да получат свой номер от тукашния номерационен план, който бива пренасочен към техен номер в чужбина. Месечна такса за услугата е фиксирана, а срещу нея потребителите получават безлимитно количество телефонни обаждания от своите близки в България, уточняват от Орбител. Клиентът е улеснен, защото получава обаждания на своя телефон, без да има допълнителна линия или устройство, за да ползва услугата. За неговите близки пък, обажданията към номера ще се таксуват като обаждане в страната, а не като международни. За пример, градско обаждане от БТК към мрежата на Орбител в силен трафик струва 11 ст. начална такса за разговор, плюс по 3 ст. на минута (без ДДС). От компанията уточниха, че всеки потребител, който се регистрира за услугата на www.bgnomer.com до 20 юни, ще може да я използва безплатно две седмици.

Източник: idg.bg

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
SkoinksostavimemargenGizmo на българскиsome_spirit Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Skoinks
Skoinks

това е хубаво

ostavime
ostavime

Браво. Дано да се зарадват гурбетчиите.

margen
margen

Тази услуга се предлага от години от zivva.com, ако не се лъжа.

Белгиеца
Белгиеца

Леле, по 20 евро на месец и то за да си плащат за да говорят.
Ако сложат едно адаптерче SIP ATA после цял живот от цял свят ще им се обаждат безплатно всички желаещи.
Адаптерите работят без да им трябва компютър.

some_spirit
some_spirit

Дай повече инфо как става това дето си писал, коя фирма го предлага и други подробности, че и ние да се включим

ljbomir
ljbomir

hubavo e i za slujitelite na fitmata ..:)

Белгиеца
Белгиеца

Е нали съм ти дал написано на латиница = SIP ATA с което като търсиш в Гугъла и ти излизат сайтове които ти говорят точно за това. Хайде, ще ти напиша и два сайта, ама става като реклама малко: PAP2 HandyTone има и по-евтини, с името на тези два продукта търси в Гугъл (като му укажеш да проверява само в страници на български нищо че марките са на латиница) и ще намериш колкото си искаш информация на български от разни търговски оферти за платени услуги които не ти трябва да ги ползваш. До такъв адаптер всеки ти звъни безплатно без… Виж още »