Основателите на Google изглежда загубиха интерес към компанията

12
2399

Съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин игнорираха ежегодното събитие Thank God It’s Friday. Според BuzzFeed, те не са се появявали пред публика от началото на тази година.

Thank God It’s Friday (или TGIF) е събитие, на което ръководителите на Google традиционно отговарят на въпросите на своите служители и разясняват следващите планове на компанията. Подобни мероприятия провеждат почти всички големи IT компании в Силициевата долина, включително и Facebook.

Лари Пейдж отдавна постъпва по този начин. През месец септември миналата година Bloomberg отбеляза, че той още от 2013 година не се появява на публичните мероприятия, не общува с инвеститорите и не дава интервюта. Тогава служителите на интернет гиганта споделиха, че Пейдж все пак участва в дейността на Google, но счита, че всички сегашни продукти са ужасно скучни. Той е зает с няколко собствени проекта в секретната лаборатория Х на компанията, която също е част от холдинга Alphabet. Счита се, че това поведение на Лари Пейдж е свързано с неговото здраве: още през 90-те години той е с диагноза паралич на гласните струни, който му пречи да участва в презентациите и да общува с медиите. Но по всичко личи, че Сергей Брин е решил да последва примера на Пейдж и да остане в сянка. Засега не е ясно с какво е свързано това.

Миналата година не бе лесна за Google. Разкри се инцидента с Анди Рубин, имаше проблеми с цензурираната интернет търсачка за Китай. Но може би съоснователите на интернет гиганта дават възможност на Сундар Пичай да се утвърди като ръководител именно през трудните за компанията времена.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
9 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
rens1oКока КолаАлок АкокКока КолаKuzmanovv Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

clickbait Кликбейт (на английски: clickbait, в превод: „примамка за кликания“, „стръв за кликания“) е пейоративен термин, описващ уеб съдържание, което цели генерирането на приходи от онлайн реклама, правейки компромис с качеството и точността на предоставяната информация. При кликбейта се разчита на сензационни заглавия и „хващащи окото“ мини-картинки (thumbnail), които да привличат кликвания върху тях и така да насърчават разпространението и споделянето по онлайн социалните мрежи на манипулативни материали. Кликбейт заглавията обичайно се възползват от любопитството на потребителите, като предоставят точно толкова информация, колкото да подразнят любопитството, но недостатъчно, за да го задоволят, като така карат потребителя да щракне върху хипервръзката,… Виж още »

Не на психопатията
Не на психопатията

Заглавито отговаря на съдържанието. Това,
че си алчен Българин, който не го разбира, е твой проблем. Хората изоставят дори печеливши компании!

rens1o
rens1o

Не, не отговаря. Текстът реално по никакъв начин не доказва, че Пейдж и Брин са загубили интерес към компанията. Казва ни се само, че странят от прожекторите, а това може да е поради най-различни причини, далеч несвързани със загуба на интерес. Даже за Пейдж текстът отчасти опровергава заглавието, че е загубил интерес, с информацията, че работи по секретни проекти в Google X и че има проблем с гласните струни.

Хайде малко критично мислене, моля!

Не на психопатията
Не на психопатията

Загубили са интерес и това го знам много добре, защото комуникирам с много хора, включително близки на такива, които ги назначиха на ръководни постове в едно от разделенията. Google X отдавна не е с това име и Google отдавна е просто една от компаниите на Алфабет, която си се ръководи от съвсем различни хора. Алфабет в момента копира Barkley на Бъфет и има коренно различна тактика и да – и двамата не им пука за единия от много елементи в тая структура – Гугъл. Това, което се търгува на Борсата в Алфабет и нейните структури са далеч по-интересни от малкия… Виж още »

Кока Кола
Кока Кола

Google притежаваше хиляди брандове и компании, които постоянно завзема и реши да направи Google едно от подразделенията, а в него да сложи Google Search като едно от подразделенията на това подразделение. Отгоре като шапка стои Алфабет, която не е бранд, а има структурата на Бъркшир Хатауей на Бъфет. Шефът на Google Search бе направен шеф на Google, а братята основатели се интересуваха от действията на шапката – Алфабет. Гугъл Х е изваден от Гугъл и действа самостоятелно като подразделение на Алфабет. Самата Алфабет си има своите CEO и CFO. Двамата братя имат достатъчно милиарди да се пенсионират по всяко време… Виж още »

Алок Акок
Алок Акок

@Кока Кола

Не знаех, че Лари Пейдж и Сергей Брин са братя! Ето това вече е новина! Може ли малко повече информация за това? От две майки деца ли са или от двама бащи? Или пък са близнаци или клонинги? Много интересно

rens1o
rens1o

Смотльо, прати ми откъде да чета, щом смяташ, че не го правя, защото ми е интересно дали имаш какво да пратиш или само си плямпаш за въображаеми роднини шефове в Alphabet. 😀

Кока кола
Кока кола

Преструктуриране на Гугъл в Алфабет и новата структура можеш да я провериш чрез…Гугъл. Не са братя по кръв, но за сметка на това простите българи не са чували явно за преносно значение на думите. Ще си останете такива каквото сте – нереализирани, бедни и хейтъри, защото мозъците ви са ограничени и мисленето ви е ограничено.

rens1o
rens1o

Смотльо, три неща ти казвам:

1. Разбирам те, че си комплексиран циганин, но престани да плюеш генерално българите. Лепенето на генерални етикети е проява на недоосведоменост и генерално на кретения;
2. Гугъл НЕ Е източник! Той показва както нормални медии и сайтове, така и такива с фалшиви материали. Искам конкретика!
3. Престани да си сменяш имената – „Не на психопатията“ и „Кока Кола“ досега – отново казвам – проява на кретенизъм е.

То ти си си кретен де, но да научиш поне нещо!

пипи
пипи

Ами да ми я прехвърлят тогава?

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Предполагам 🤔, че са достатъчно богати и могат да се занимават с каквото искат ☺. Да не очаквате още 20 години да се блъскат като идиоти и да ходят на работа от 8 до 17 ч. Това включва и пълната глупост ”отговори на въпроси” на някакви … , които те нито познават, нито искат да познават 😀. Всичко при тях е въпрос на личен избор. Снежната топка се е търкулнала и става и ще става все по-голяма 🙄❕

Кока Кола
Кока Кола

Ако бяха българи щяха да си купят джипове с тъмни стъпка, щяха да си хванат племейтки и да ходят по чалготеки, да пуснат шкембета и да са “тежки”. Тъпия средностатистически Българин иска да в мутра, подстригва се като мутра и гласува за мутра. На ограниченият българин му е непонятно, че има хора, които не са алчни като него, въпреки че са успешни.