Основателите на Instagram напускат компанията

1
1101

Днес основателите на популярната социална мрежа Instagram Кевин Систром и Майк Кригър направиха твърде неочаквано изявление. Те обявиха, че напускат компанията. Самото обявление се състои от три малки абзаца и е публикувано в сайта на Instagram.

До днес Кевин Систром бе ръководителят на Instagram, а Майк Кригър заемаше длъжността технически директор. Засега не е ясно, каква точно е причината за напускането на двата специалисти. Но има много слухове.

Предприемачите просто отбелязват, че са посветили на този проект осем години от живота си. Сега е време да се сбогуват. „Ние нараснахме от малък екип от 13 души до хиляди специалисти в различните офиси по целия свят. Създадохме продукти, харесвани от над един милиард хора. Сега сме готови за нов глава“ – се казва в съвместното изявление на основателите на Instagram.

Систром и Кригър казаха още, че засега не планират да се заемат с нещо ново. Те възнамеряват да си починат и да презаредят, за да имат сили и вдъхновение за нова работа“.

Авторитетното издание The New York Times директно заяви, че причината за напускането е конфликтът между Марк Зукърбърг и основателите на Instagram. NYT счита, че съоснователите на Instagram напускат, поради разногласия с притежаващата ги Facebook относно бъдещото развитие на Instagram.

Facebook закупи Instagram от Систром и Кригър през 2012 година за $1 милиард.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
А 3 е Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
А 3 е
А 3 е

и какво казват злите езици за това напускане…?!? не мога да четЪ всичко…. 😉