Основателят на ABBYY ще открие ресторантьорска социална мрежа

0
38

Основателят и председател на Управителния съвет на ABBYY Давид Ян ще стартира експертна социална мрежа, специализирана във въпросите на ресторантьорския бизнес, информира „РБК daily“.

Новата социална мрежа ще позволи на потребителите да получават отстъпки в ресторанти и кафенета, а собствениците на заведения ще могат с нейна помощ да популяризират своите проекти.

„В рамките на проекта се обмисля вариант, според който посетителят на ресторанта ще може не само да получи отстъпка чрез представянето на своя уникален идентификационен номер в социалната мрежа, но също така и възможност за възстановяване на 5 до 10 процента от сумата за сметката си, като препоръча заведението на свои приятели и познати“, – цитира „РБК daily“ експерт на компанията.

Основателят на ABBYY засега отказва да коментира новината. Освен това, остава неизвестно дали новата мрежа ще бъде интегрирана с вече съществуващите социални услуги.

Руската компания ABBYY функционира от 1989 г. насам. По-специално, тя е разработчик на електронния речник Lingvo, както и на програмата за разпознаване на сканирани документи FineReader.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари