Основателят на Facebook Зукърбърг анонсира важните промени в новинарската лента на социалната мрежа

1
556

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг анонсира промените в новинарската лента, които ще променят приоритета на показване на новините и другите групи. За това той съобщи на страницата си в социалната мрежа.

„В последно време получихме обратна връзка от нашата общност, която гласи, че съобщенията от предприятия, търговски марки и медии избутват личните моменти“ – пише Марк.

Той твърди, че през последните години няколко социални материали „взривиха“ Facebook и че намаляват броят на новините от приятелите в лентата.

Зукърбърг напомни за проучването, което доказа, че общуването с важните за нас хора е много полезно за благосъстоянието ни, а четенето на статии и гледане на видео, ако това е интересно и информативно, може да нанесе вреда.

„Въз основа на това, ще направим значителни промени в нашата новинарска лента. Ще се фокусираме върху това да подбираме съдържанието, което за вас има социално значение“ – споделя Зукърбърг.

С въвеждането на тези промени очаквам, че хората ще прекарват по-малко време във Facebook. Но също се надявам, че това време ще стане по-ценно„, пише основателя на социалната мрежа. Зукърбърг предполага, че ако този ход се окаже верен, то в дългосрочен план това ще се отрази положително и върху бизнеса на Facebook.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Xakepa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Xakepa
Xakepa

Вкарайте най после тоя бутон за „Не харесвам“ (Dislike).Хората от, колко години го искат, а Вие си правите оглушки.