Основателят на Facebook Зукърбърг анонсира важните промени в новинарската лента на социалната мрежа

1
503

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг анонсира промените в новинарската лента, които ще променят приоритета на показване на новините и другите групи. За това той съобщи на страницата си в социалната мрежа.

„В последно време получихме обратна връзка от нашата общност, която гласи, че съобщенията от предприятия, търговски марки и медии избутват личните моменти“ – пише Марк.

Той твърди, че през последните години няколко социални материали „взривиха“ Facebook и че намаляват броят на новините от приятелите в лентата.

Зукърбърг напомни за проучването, което доказа, че общуването с важните за нас хора е много полезно за благосъстоянието ни, а четенето на статии и гледане на видео, ако това е интересно и информативно, може да нанесе вреда.

„Въз основа на това, ще направим значителни промени в нашата новинарска лента. Ще се фокусираме върху това да подбираме съдържанието, което за вас има социално значение“ – споделя Зукърбърг.

С въвеждането на тези промени очаквам, че хората ще прекарват по-малко време във Facebook. Но също се надявам, че това време ще стане по-ценно„, пише основателя на социалната мрежа. Зукърбърг предполага, че ако този ход се окаже верен, то в дългосрочен план това ще се отрази положително и върху бизнеса на Facebook.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Основателят на Facebook Зукърбърг анонсира важните промени в новинарската лента на социалната мрежа"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Xakepa
Xakepa

Вкарайте най после тоя бутон за „Не харесвам“ (Dislike).Хората от, колко години го искат, а Вие си правите оглушки.