fbpx
-5.5 C
София

Основателят на Huawei Рен Джънфей: „Ще оцелеем и без САЩ: те могат вечно да ни държат в черния списък“

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Наскоро министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос съобщи, че „съвсем скоро“ на американските компании ще разрешат да правят бизнес с Huawei, който сериозно пострада от търговската война между САЩ и Китай, започнала преди една година. Става дума за нови временни специални лицензи.

Да си припомним, че на 19 ноември тази година изтича срокът на действие на втория лиценз за Huawei, но се очаква САЩ да продължи да издава подобни лицензи докато конфликтът не бъде разрешен. Но ето че днес основателят и генерален директор на Huawei направи силно изявление. По-конкретно Рен Джънфей заяви, че за Huawei това дори не е особено интересно.

„Ние можем без проблеми да оцелеем и без САЩ. Аз нямам нищо общо с търговските преговори на САЩ с Китай“ – каза топ-мениджърът.

Да си припомним, че заради американските санкции в новите смартфони на Huawei и Honor не са инсталирани услугите на Google. Но продажбите на Huawei всеки месец са рекордно високи, предимно благодарение на успехите на вътрешния китайски пазар. Но на западния пазар позициите на китайския технологичен гигант започват да отслабват.

Рен Джънфей каза още, че Huawei изобщо не е част от търговската война, понеже компанията няма никакъв бизнес със САЩ. Той каза още, че неговата компания няма какъвто и да било конфликт със САЩ и дори покани Доналд тръмп на гости.

„Ние не очакваме, че САЩ ще махнат Huawei от черния списък. Но те могат да ни държат в този списък вечно, понеже и без тях ще се оправим“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини