Основателят на Huawei Рен Джънфей: „Ще оцелеем и без САЩ: те могат вечно да ни държат в черния списък“

1
3658

Наскоро министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос съобщи, че „съвсем скоро“ на американските компании ще разрешат да правят бизнес с Huawei, който сериозно пострада от търговската война между САЩ и Китай, започнала преди една година. Става дума за нови временни специални лицензи.

Да си припомним, че на 19 ноември тази година изтича срокът на действие на втория лиценз за Huawei, но се очаква САЩ да продължи да издава подобни лицензи докато конфликтът не бъде разрешен. Но ето че днес основателят и генерален директор на Huawei направи силно изявление. По-конкретно Рен Джънфей заяви, че за Huawei това дори не е особено интересно.

„Ние можем без проблеми да оцелеем и без САЩ. Аз нямам нищо общо с търговските преговори на САЩ с Китай“ – каза топ-мениджърът.

Да си припомним, че заради американските санкции в новите смартфони на Huawei и Honor не са инсталирани услугите на Google. Но продажбите на Huawei всеки месец са рекордно високи, предимно благодарение на успехите на вътрешния китайски пазар. Но на западния пазар позициите на китайския технологичен гигант започват да отслабват.

Рен Джънфей каза още, че Huawei изобщо не е част от търговската война, понеже компанията няма никакъв бизнес със САЩ. Той каза още, че неговата компания няма какъвто и да било конфликт със САЩ и дори покани Доналд тръмп на гости.

„Ние не очакваме, че САЩ ще махнат Huawei от черния списък. Но те могат да ни държат в този списък вечно, понеже и без тях ще се оправим“.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Абе и вие не сте стока, ама някой трябва да натрие носа на САЩ.