Основателят на VoodooPC напусна Microsoft, за да стартира нова компания

0
15

Канадският предприемач от индийски произход Рахул Соод обяви, че напуска поста си на генерален мениджър на Microsoft Ventures, за да създаде самостоятелна компания.

Соод е известен преди всичко с основаната от него през 1991 г. компания VoodooPC, която правеше луксозни и мощни персонални компютри, а по-късно стана част от НР.

Първоначално VoodooPC започва живот като нишов производител на бутикови компютри от висок клас, сглобени по поръчка и насочени най-вече към геймърите. След като се утвърди като позната марка, VoodooPC бе закупена от гиганта НР през 2006 г. за необявена сума. Тогава НР планираше да ползва опита и пазара на VoodooPC, за да навлезе на пазара на геймърските машини. След това обаче нещата не потръгнаха и няколко години по-късно престанаха да се произвеждат нови компютри с марката.

През 2011 г. самият Соод се присъедини към Microsoft, за да оглави инициативата за стратегически инвестиции Microsoft Ventures, която вече има седем центъра за подпомагане на млади компании и идеи по цял свят. Офисите на Microsoft Ventures сега функционират в Бангалор, Пекин, Берлин, Лондон, Париж, Тел Авив и Редмънд.

Сега на свой ред самият Рахул Соод ще основе нов старт-ъп с името Unikrn, който ще е базиран в Сиатъл, щата Вашингтон. Засега предприемачът не споделя с какво точно ще се занимава Unikrn, но обещава, че скоро ще даде подробности.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за