3.8 C
София

Основният двигател зад Mac OS X напуска Apple

Най-четени

Бертранд Серлет, който беше вицепрезидент на Mac Software Engineering и основен двигател зад операционната система Mac OS X, напуска Apple, предаде Mashable.

Новината за напускането на един от най-важните служители в компанията на Стив Джобс изтече първо в сайта на Apple, където беше публикувано предварително подготвено съобщение. Като официална причина за излизането на Серлет от отбора на Mac OS X се посочва желанието му да фокусира вниманието си върху науката, тъй като продуктите вече не представлявали интерес за него.

Вицепрезидентът е в Apple от 1997 година. Преди това е работил със Стив Джобс в NeXT и е играл ключова роля в разработката на NeXTSTEP – предшественик на операционната система Mac OS X. Под надзора на Бертранд Серлет излязоха последователно Mac OS X Tiger, Leopard и Snow Leopard.

Задълженията на напусналия ще бъдат поети от Крейг Федериги, който до момента също беше един от настоящите вицепрезиденти на Mac Software Engineering. Сега той ще отговаря лично пред Стив Джобс.

Крейг свърши чудесна работа през последните две години в ръководенето на екипа на Mac OS. Преходът към неговото управление би трябвало да е безпроблемен.”, е заявил Серлет по повод на новото назначение.

Не може да бъде подценена ролята, която имаше старият вицепрезидент, тъй като неговият почерк присъства практически във всички елементи на Mac OS. Трудно е да се прогнозира дали операционната система щеше да е това, което е днес, без неговото активно участие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини