fbpx
-1.2 C
София

„Основният фактор за разпространение на COVID-19 във Великобритания са учениците“

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Ключовият фактор за разпространението на новият коронавирус в училищата е липсата на симптоми при учениците. Заразилите се деца не проявяват никакви признаци на заболяването COVID-19 и разпространяват инфекцията, заразяват своите съученици, своите родители и близки. Медиците считат, че от 30 до 40% от инфектираните възрастни не проявяват признаци на това заболявания още от първия ден. Но сред децата този процент е много по-голям – до 70%. За да може този процент да бъде определен по-точно, Великобритания предлага да бъде направено мащабно тестване за COVID-19 сред учениците.

Изтеклата почти една пандемична година показа, че значителна част от населението няма симптоми на COVID-19, но разпространява новият коронавирус. Сега медиците успяха да разберат колко голям е мащабът на разпространение на COVID-19 чрез децата и младите хора, при които симптоми изобщо няма. Това е изключително важен въпрос, играещ ключова роля в определянето на въздействието на това заболяване върху жителите на Великобритания през следващите няколко седмици.

„Според нас процентът на безсимптомните преносители на COVID-19 в гимназиите е около 50%, но в началните училища е около 70%. Малките деца не проявяват симптоми на COVID-19, дори и да са заразени от новия коронавирус“ – заяви професор Мартин Хибърт от Лондонската школа за хигиена и тропическа медицина.

Един от начините за решаването на този проблем е активното правене на тестове за COVID-19 в училищата. За тази цел е необходимо масовото въвеждане на бързи и опростени тестове, резултатите от които стават ясни след около половин час.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини