Осъдиха на затвор още трима членове на iMAGiNE

0
24

Трима члена на групата предлагаща съдържание нарушаващo законите за интелектуалната собственост iMAGiNE бяха осъдени да лежат в затвора, след признаването им за виновни по обвинение в организирането на заговор, целящ нарушаването на авторските права. Лидерът на групата Джеремая Пъркинс (на 40 години) получава най-голямата присъда – пет години във федерален затвор. През ноември един от участниците в групата получи три години и половина затвор. От осъдените сега участници на iMAGiNE – Шон Ловлейди (на 28 години) и Уили Ламберт (57) получават съответно по година и осем месеца и две години и половина затвор. Присъдата на пети член на групата се очаква да бъде произнесена през март.

Ето и част от обвинителния акт:

„По време на и като част от заговора, обвиняемите са играели различни роли в операциите на IMAGiNE Group и са участвали в заговора посредством редица криминални действия. Ролите, които са играли участниците в заговора са като оператори/собственици на уебсайтове, уебсайт администратори, дизайнери/изготвители на уебстраници, модератори на интернет съдържание, „кинооператори“ в кинозалите, записвачи на аудио, които са записвали звукът придружаващ филмите, кодировчици и „синхронизатори“ (на видео и аудио потоците)“.

В присъдата на обвинението се заявява също така, че членовете на iMAGiNE са виновни за незаконното разпространение на хиляди материали защитени с авторско право и са финансирали дейността си посредством система от уебсайтове, такси за членство и абонамент и PayPal дарения.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари