Романтиката победи срещу комерсиализма: осъдиха Tinder за възрастова дискриминация по отношение на потребителите над 30 години. Компанията за дигитално гаджосване таксува 20 долара на месец онези, които искат да използват платената услуга Tinder Plus, но са над 30 години. За сравнение, по-младите плащат само 10 долара за същия период.

Съгласно съдебното споразумение, Tinder ще заплати глоба от 17.25 милиона долара в брой и като функции в приложението си (като например ваучери за 25 долара, Super Likes и Plus/Gold абонаменти). Освен това, компанията ще трябва да спре възрастовата дискриминация в щата Калифорния, макар че си запазва правото да дава отстъпки за услугата си на хора под 21 години.

Жената на име Лиза Ким, която бе в основата на съдебния иск, ще получи и 5000 долара обезщетение.

Компанията досега защитаваше идеята за базирани на възрастта такси, сравнявайки ги с икономическите реалности. По-младите потребители обикновено не разполагат с толкова пари, за да изразходват средства, така че те се нуждаеха от по-ниска цена, за да оправдаят регистрирането. Въпреки това, процентът е бил продиктуван единствено от възрастта, а не от образователния или икономическия статус – може да сте 32-годишен в университет и все още плащате два пъти повече от 29-годишен с много пари. Безопасно е да се каже, че Tinder ще трябва да използва по-тесни критерии от възрастта, ако планира подобна ценова стратегия в бъдеще.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ясен
Ясен

Уеуе, какви яки к**** има там! Колко много съм плюкал, въй!

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Какво е тиндер? Аз съди тях не иска приема мой биткойн! Това биткойн бъдеще а те ня вярва в него.

Efix
Efix

Винаги ми е било интересно, глоби като тези, в кой джоб отиват?