fbpx
6.4 C
София

Отвориха сайта за проверка на резултатите от лотарията за американски зелени карти

Най-четени

Преди броени минути беше отворен сайтът, където могат да бъдат проверени резултатите от тегленето на лотарията за американски зелени карти. Участниците в DV-2013 имаха възможност да се запишат за лотарията през миналата есен, а сега могат да проверят дали са изтеглени.

Хората, които са печеливши от лотарията ще получат шанс да задвижат процедурата за получаване на зелена карта. Тя ще даде възможност на тях и семействата им да получат статут на постоянно пребиваващи в САЩ. Притежателите на зелена карта имат право да работят свободно или да започнат собствен бизнес отвъд океана.

52 506 българи са се записали за участие в актуалното издание на лотарията. Членовете на семействата им, които имат шанс да заминат с тях са 44 633 души. Това означава, че шанс да заминат със зелена карта за САЩ имат точно 97 139 нашенци. Статистическата вероятност даден кандидат от България да бъде изтеглен е около 2% или толкова, колкото е шансът да бъде спечелена тройка от ТОТО 2.

По време на предходната лотария DV-2012 записаните български кандидати наброяваха 36 300 души. 883 от тях бяха изтеглени и получиха право да задвижат процедурата за получаване на американска зелена карта.

Бройката на зелените карти от лотарията е ограничена до 50 000 за целия свят. След изчерпването на лимита издаването на визи спира, независимо дали има още изтеглени кандидати, които не са минали на интервю в някое от американските посолства.

Ако участвате в DV-2013 можете да проверите резултата си на следния адрес: https://DVProgram.state.gov/ESC/ .

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
walking_frag
walking_frag
9 години

вече подмениха и страницата, за да може да си проверите резултата за 2013 Diversity Visa Lottery. Успех на всички регистрирани

BLC
BLC
9 години

2% не е зле. Дано и аз съм сред тях 😛

Нови ревюта

Подобни новини