fbpx
7.9 C
София

Отвори врати първият смарт магазин на Huawei с роботи вместо продавачи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Технологичното развитие на Huawei продължава с пълна сила и продуктите на китайския технологичен гигант стават все по-добри, като в тях непрекъснато се появяват интересни и иновативни решения. Но ето че сега Huawei реши да направи пробив и в търговията на дребно, като представи в китайския международен център за нови разработки Wuhan Optics Valley първият роботизиран магазин, в който няма хора продавачи.

Самият магазин работи денонощно и се обслужва от три робота, които избират необходимата стока от склада и я връчват на купувача. По този начин китайският производител възнамерява не само да икономиса от заплащането на човешки труд, но и да привлече вниманието на потребителите. Смарт магазинът може да работи подобно на банкомат в режим 24/7 – 24 часа в денонощието при седем дни в седмицата. С новия роботизиран магазин се избягват сривовете предизвиквани от човешкия фактор.

Самият магазин изглежда като павилион с цилиндрична форма с бронирано стъкло. Към днешен ден роботизираният магазин продава няколко модела смартфони и аксесоари за тях.

Взаимодействието на хората с магазина става чрез сензорен екран, който излиза малко извън пределите на магазина. Освен това, има възможност стоката да се закупи онлайн и да се получи в някои от тези роботизирани магазини.

Към днешен ден това е само експеримент. Но ако той се окаже удачен, Huawei ще построи още много от тези роботизирани магазини.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
това е бъдещето
това е бъдещето
1 година

Да му мислят кифлите – чалгарки, които в училище си разцъкват фейса на телефоните, вместо да си учат уроците. И като завършат, за друго освен за „продавач – консултант“ не стават…

115
115
Отговор на  това е бъдещето
1 година

Ама ти мислиш, че ако опитват да си учат уроците, ще станат нещо повече ли? Просто толкова им е потенциала. Дори диплома за висше да изкарат, пак ще са си продавач-консултанти.

da web
da web
1 година

На мен ми е интересно, като всичко стане роботи да вършат работата, няколкото милиарда копеленца на земята аджаба….. от какво ще вадят пари, как ще се прехранват ?! И не на последно,ако нямат работа, как подяволите ЩЕ КУПУВАТ ?! Тоя свят отива в ада!

Иван
Иван
Отговор на  da web
1 година

оправяйте се, ваш проблем

споко
споко
Отговор на  da web
1 година

Решение има и се тества дори в момента. Нарича се ББД. Просто ще увеличат данъците на фирмите, които ползват роботи. И с парите ще изплащат на всички граждани някаква сума, достатъчна да покрият основните си потребности. Който е мързелив или глупав – ще живее с минимума. На когото не му стига – ще учи, ще се развива и ще печели повече.

Cobot
Cobot
1 година

Еми за какво да ходиш ако не ти хакнат някакъв двугодишен договор от виваком с 70% годишна лихва от вива кредит и не платиш такси на булбанк?

Нови ревюта

Подобни новини