Откраднати биткойни на стойност над 600 милиона долара бяха прехвърлени покрай излизането на Coinbase на борсата

10
9329

Откраднати биткойни на стойност над 600 милиона щатски долара са били тайно прехвърлени, докато криптовалутната общност е съсредоточила вниманието си върху скорошното излизане на популярната компания за крипто търговия Coinbase на борсата Nasdaq.

Прехвърлените биткойни представляват малък процент от общо 117 756 BTC, откраднати от базираната в Хонг Конг криптовалутна борса Bitfinex през 2016 г.

„Вярваме, че прехвърлянията на BTC са започнали по време на търговията за директния листинг на Coinbase на борсата“, каза пред CoinDesk Ник Манчини, изследователски анализатор в услугата за крипто данни в реално време Trade in Chain.

Невъзможна търговия

„През 2016 от Bitfinex бяха откраднати огромно количество биткойни, които са обект на изключително силно разследване и са включени в черния списък на фондовете по света. Нито една борса няма да ги обработи и те няма как да бъдат осребрени в реални пари или друга криптовалута под никакъв начин“, публикува в Twitter Адам Кохран, партньор на Cinnemhain Venture.

Манчини обаче смята, че нарастването на децентрализираните борси предлага на крадците възможност да замъглят адресите на откраднатите биткойни чрез различни механизми като първоначалното предлагане на DEX (IDO), достатъчно за прехвърляне на малки суми.

Той смята, че крадците са видели възможност в листването на борсата на Coinbase да разтоварят част от плячката си, като в настоящите условия, подобни транзакции няма да доведат до същия вид проверки, каквито биха били извършени в нормални обстоятелства.

От Trade in Chain изчислява, че крадците са преместили около 10% от своите откраднати 119 756 BTC.

В исторически контекст Coinbase Global Inc. стана първата борса за криптовалути, която дебютира на Уол Стрийт чрез директен листинг. Новината са излизане на компанията на борсата дойде само часове, след като биткойна достигна нов исторически връх на пазарната си стойност.

1.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари