Откритие на NASA може да спаси живота на милиони хора

1
25

Добре известно е, че някои от най-полезните изобретения, които използваме в ежедневието си са били разработени, за да се използват основно за военни или космически цели. Учени от NASA създадоха уникални биокапсули, които изпълняват ролята на миниатюрна болница с висококвалифицирани лекари, която можем да носим навсякъде със себе си, информира Gizmodo.

Космосът е една изключително враждебна среда, където достъпът до медицински услуги е ограничен, а болници и спешни отделения просто няма. Това налага създаването на системи, които автоматично следят за здравословното състояние на астронавтите и ги лекуват. Именно такава е задачата на биокапсулите.

Те се имплантират в човешкото тяло и веднага започват да следят основните жизнени функции и състава на кръвта. Ако се появи отклонение от нормата капсулите изпускат лекарствени вещества, които нормализират здравословното състояние. Всичко това става без знанието на пациента, който може да върши своите задължения в космоса необезпокоявано. Особено полезни са капсулите за неутрализиране на ефектите от космическата радиация и нормализиране на нивото на кръвната захар.

Откритието на NASA не е просто добра идея, а нещо което вече е реализирано на практика и може да се види и пипне. Неминуемо технологията ще започне да се прилага и на Земята, тъй като е безценна при пациенти, които трябва да получават вещества, вариращи по количество според текущото здравословно състояние. Най-голяма полза ще имат диабетиците и хората, подлагани на химиотерапия, но и другите приложения на биокапсулите са изключително много.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Gangosa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Gangosa
Gangosa

Браво това е много хубаво.Да продължаваме да се борим за живот без болести!