Откритият в Юта монолит се вижда в Google Maps

9
5360

Вчера редица медии публикуваха снимките на тайнствен монолит, който се издига от земята в безлюдно място в югоизточната част на щата Юта. Това е отдалеченo от цивилизацията място, в което на практика няма хора.

Монолитът бе открит от служители на местната агенция за обществена безопасност по време на полети с хеликоптер в този регион, които  са извършвали проследяването на популацията на някои от местните диви животни. Но местните власти и пилотите решиха да не съобщават координатите на металния обелиск. Нещо повече, служител от връзки с обществеността на Юта заяви пред медиите, че няма да съобщава тези координати и подчерта, че мястото е отдалечено и твърде негостоприемно. Той каза че е напълно сериозен и помоли никой да не посещава мистериозния монолит.

Потребител на Reddit извърши собствено разследване и подробно изучи Google Maps. Той намери този монолит и едновременно с това съобщи, че той се намира на това място от 2016 година. През 2015 година монолитът не се вижда на сателитните снимки.

За да намерим мястото, Reddit потребителят Тим Слейн (Tim Slane) е използвал навиците придобити в играта GeoGuesser. В тази игра на геймърите се предлага да намерят дадено място в Google MapsиИзползвайки дедуктивни и други похвати. Истинските координати на монолита така и не бяха публикувани, но изглежда, че вече са намерени.

4.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари