Откриха начин за удължаване поддръжката на ОС Windows 7

7
4875

В средата на месец януари 2020 година Microsoft ще престане да предлага обновявания за операционната система Windows 7 за обикновените потребители. Но за корпоративните клиенти обновявания и пачове по сигурността ще има до 2023 година.

Получаването на ъпдейти за Windows 7 и след приключване на официалната поддръжка става с помощта на услугата Extended Security Updates (ESU), която не е безплатна и струва от $25 до $200 годишно за един компютър в зависимост от версията на операционната система (Enterprise или Pro). Тази услуга дава възможност на бизнеса – различните компании, предприятия и фирми, да продължат използването на остарялата ОС, без да се страхуват от хакерски атаки и компютърни вируси. Тази услуга е необходима, понеже има много компании, които няма как да преминат към по-новата Windows 10.

Официално, услугата ESU е достъпна само за малкия и средния бизнес, като всяка компания има сключен договор за използването на корпоративен клиент. На обикновените потребители ESU не се предлага и не се предоставя.

През месец ноември Microsoft представи обновяването KB4528069, даващо възможност на системните администратори да проверят, дали компютрите в тяхната компания са готови за разширената поддръжка на Windows 10. Но се оказа, че това обновяване инсталира в операционната система лицензния ключ за използването на ESU, който осигурява по-нататъшното получаване на пачове по безопасността. Потребителите от форума My Digital Life откриха, че този ключ може да бъде инсталиран на всеки компютър с Windows 7 и по този начин безплатно да се удължи поддръжката на операционната система.

Разбира се, безплатното получаване на обновявания, за които трябва да се плаща немалка сума, е крайно съмнителна работа. Microsoft би могъл във всеки един момент да въведе проверка за автентичността на ключа. Но методът безспорно е интересен.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
все тая
все тая

То пък щото потребителите на 7цата са се залюхали да инсталират ъпдейти.

именно
именно

Инсталира се Win 7 от април 2015-та най-късно, в следващите версии вече има вградени разни гадости. И веднага след инсталацията се забраняват ъпдейтите. За компютри, намиращи се зад грамотно настроен рутер, няма абсолютно никаква опасност. Освен ако ЗКУ-то е русо и тъпо – тогава никакви ъпдейти не помагат 🙂

Яни
Яни

Забрави да споменеш, стените на къщата трябва да се облепят с алуминиево фолио, да се изхвърлят всички телефони, да се прекратят всякакви физически контакти, а с познатите да се комуникира само чрез морз или димни сигнали.

Иван
Иван

Яни е от тия дето „нямат какво да крият“, но като го хакнат или му изтрият линка за фейсбука и после реве с часове що не работи тоя уиндос 10…

безпристрастен
безпристрастен

„Освен ако ЗКУ-то е русо и тъпо“ – сексисти са неумните хора.

пристрастен
пристрастен

Аз съм расист, сексист, неонацист и антисемит. Не съм джендър, веган, либераст, толераст и соростут. Гордея се с това. И съм член на МЕНСА.

брат ми Robert
брат ми Robert

Ни ще да са инсталира тУва KB4528069 на бозичката ми 7 🙁