Отменят изложението CES – ще е само онлайн

0
247

Изложението за потребителска електроника CES 2021 няма да бъде проведено офлайн. Днес организаторът на това събитие – Consumer Technology Association съобщи, че преминава към цифровата версия на CES. Буквално до вчера CTA настояваше събитието CES 2021 да се състои тази зима в Лас Вегас и да бъде реално, а не онлайн.

Съвсем доскоро Consumer Technology Association твърдеше, че работи съвместно с властите на Лас Вегас за създаването на максимално безопасна за бъдещите посетители среда. Това включваше редовна дезинфекция на изложбените зали, задължителното носене на маски и отказ от ръкостискания. Предлагаше се на входовете да се поставят системи за топлинно сканиране на посетителите.

Но тези планове явно няма да бъдат реализирани.

‘На фона на пандемията и растящата загриженост по повод разпространението на COVID-19 просто е невъзможно безопасно да бъдат събрани на едно място около 10 хиляди души в началото на месец януари 2021 година, които трябва да се срещат и да обсъждат съвместния бизнес’ – каза президентът и генерален директор на CTA Гари Шапиро.

‘Технологиите помагат на всички в работата, ученето и общуването по време на пандемията. Тези иновации ни помагат и да преосмислим CES 2021 и да обединим техническата общност“ – се казва в изявлението на Шапиро. „С прехода към цифрова платформа ще можем да натрупаме уникален опит, който ще помогне на участниците в това събитие да съберат досега съществуваща, както и нова аудитория’.

По-подробна информация за CES 2021 се очаква през следващите седмици.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари