Отмъкнаха администраторските пароли на британската здравна служба NHS

0
43

Известна хакерска група предупреди британската служба за здравеопазване NHS, че нейните компютърни системи са уязвими за атаки, предаде BBC.

В дъното на цялата история е групата Lulz Security, която през последните седмици всеки ден напомня за себе си с всевъзможни пакости. Представител на хакерите е изпратил имейл до системните администратори на NHS, в който се казва, че в мрежата им има уязвимост, която ги прави лесна мишена за атаки.

Министерството на здравеопазването в Англия е отрекло да има каквато и да е опасност за личните данни на пациентите в местната здравна система. Хакерите са съобщили, че нямат и не са имали намерение да отмъкват каквато и да е информация от NHS. Имейлът до службата по здравеопазване е препечатан от Lulz Security и в микроблогинг платформата Twitter. В него се казва:

„Не ви възприемаме за наши врагове и знаем, че вършите чудесна работа, но попаднахме на няколко от вашите администраторски пароли. Не желаем да ви нанесем вреди, а само искаме да помогнем за отстраняването на пропуските в сигурността.”

Както и останалите хакерски групи, Lulz Security е доста разпасана дружина, която няма изявени лидери и съответно, няма как някой от членовете да бъде обвинен, че ръководи групата и от него да бъде търсена отговорност. Едно от последните завоевания на хакерите беше сайта на Sony Pictures. Откраднати бяха детайлите на хиляди потребители, а в последствие информацията беше качена публично в мрежата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари