Отново проблеми в работата на Facebook

0
567

Причината за възникването на този мащабен срив в работата на Facebook все още не е известна, като непрекъснато се появяват съобщения, че са засегнати на практика всички онлайн услуги на най-голямата социална мрежа.

Сривът бе регистриран в днес в 10:30 часа и бе отстранен в 11:15 часа преди обед. По време на инцидента се появяваше съобщение, че има грешка във връзката при някои услуги и че се работи по въпроса. Съобщението бе актуализирано в 11:16 часа и неговото съдържание беше, че проблемът е решен.

Междувременно стана известно, че криптовалутата на Facebook може да бъде официално представена още до края на този месец. Според Engadget, нейната презентация е планирана за края на месец юни.

Facebook има големи планове за своята криптовалута, като за нейното популяризиране ще се използват най-различни инструменти. Социалната мрежа възнамерява да дава бонуси за ритейлърите, използващи тази цифрова валута. Освен това, служителите свързани с този проект ще получават възнагражденията си във вид на криптовалута.

Очевидно е, че това се прави с цел рекламиране и популяризиране на новата криптовалута, както и за насърчаване на потребителите да използват цифровите пари на Facebook. Навярно тази криптовалута бързо ще стане популярна, понеже социалната мрежа има 2 милиарда активни потребители месечно.

Според различните финансови анализатори, Facebook ще обезпечи част от новия криптовалутен актив с традиционни пари, за да я запази стабилен нейния курс.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари