Отчаян системен администратор при уволнението си спря работата на всички компютри в предприятието

4
2698

Бивш системен администратор използва задна врата за саботаж в работата на своята компания, но забрави да прикрие следите си.

Сега нещастният системен администратор може да получи 10 години затвор и глоба в размер на $250 000 за използването на задна врата с цел незаконно спиране работата на предприятието, в което е работел.

41-годишният Джо Вито Вензор (Joe Vito Venzor) бе уволнен от компанията за производство на обувки Lucchese Bootmaker. Той толкова се ядосал, че неговите бивши колеги не могли цял час да го изведат от сградата. След това хакерът използвал създаден отдавна таен акаунт за да спре работата на пощенския сървър, чрез който се приемат поръчките и се организират производствените процеси. И още, Вензор изтрил някои системни файлове и блокирал достъпа на служителите към техните акаунти.

Компанията извикала външни специалисти, които да разследват случая. Експертите веднага открили, че администраторът е вземал данните за акаунтите на своите колеги и ги записвал в отделен файл, който с помощта на корпоративната електронна поща изпратил в своята лична поща. Редът на акаунтите и паролите за тях съвпадал с реда на блокиране на акаунтите на служителите.

Открит е и тайния акаунт, маскиран като лазерен принтер. Според логовете, проникването е станало точно в деня на неговото уволнение.

Присъдата трябва да бъде произнесена през месец юни тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Азе Азе
Азе Азе
4 години

За психарите не трябва да има минаване между капките – незабавно лечение. Утре ще го наемат в някоя болница, ще го видят, че е ненормален, ще го уволнят и той ще ги спре.

ggg
ggg
4 години

Явно е бил доста тъпичък и са го уволнили с основание

Svetlin
Svetlin
4 години

..е станало точно в денЯ на неговото уволнение.

Поздрави

T1000
T1000
Отговор на  Svetlin
4 години

Колко трябва да си прост, за да следиш всеки член пълен ли е, празен ли е. Само членове са Ви в главите. Това е най-голямата излишна простотия измислена някога.