Отчаян системен администратор при уволнението си спря работата на всички компютри в предприятието

4
2635

Бивш системен администратор използва задна врата за саботаж в работата на своята компания, но забрави да прикрие следите си.

Сега нещастният системен администратор може да получи 10 години затвор и глоба в размер на $250 000 за използването на задна врата с цел незаконно спиране работата на предприятието, в което е работел.

41-годишният Джо Вито Вензор (Joe Vito Venzor) бе уволнен от компанията за производство на обувки Lucchese Bootmaker. Той толкова се ядосал, че неговите бивши колеги не могли цял час да го изведат от сградата. След това хакерът използвал създаден отдавна таен акаунт за да спре работата на пощенския сървър, чрез който се приемат поръчките и се организират производствените процеси. И още, Вензор изтрил някои системни файлове и блокирал достъпа на служителите към техните акаунти.

Компанията извикала външни специалисти, които да разследват случая. Експертите веднага открили, че администраторът е вземал данните за акаунтите на своите колеги и ги записвал в отделен файл, който с помощта на корпоративната електронна поща изпратил в своята лична поща. Редът на акаунтите и паролите за тях съвпадал с реда на блокиране на акаунтите на служителите.

Открит е и тайния акаунт, маскиран като лазерен принтер. Според логовете, проникването е станало точно в деня на неговото уволнение.

Присъдата трябва да бъде произнесена през месец юни тази година.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Азе Азе
Азе Азе

За психарите не трябва да има минаване между капките – незабавно лечение. Утре ще го наемат в някоя болница, ще го видят, че е ненормален, ще го уволнят и той ще ги спре.

ggg
ggg

Явно е бил доста тъпичък и са го уволнили с основание

Svetlin
Svetlin

..е станало точно в денЯ на неговото уволнение.

Поздрави

T1000
T1000

Колко трябва да си прост, за да следиш всеки член пълен ли е, празен ли е. Само членове са Ви в главите. Това е най-голямата излишна простотия измислена някога.