От Америка до Европа за 10 минути: Илън Мъск сподели идеята за бърз превоз на товари с помощта на SpaceX

0
30

Илън Мъск продължава да учудва обществеността със своите смели проекти. В допълнение към плана си за колонизиране на Марс, Мъск предложи използването на ракетата SpaceX като най-бързото транспортно средство на Земята.

 

Мъск подчерта, че ракетите SpaceX са достатъчно мощни, за да транспортират всякакви товари в произволна точка на Земята само за 45 минути. А при повечето сега съществуващи отдалечени локации транспортирането ще отнеме едва 25 минути. Така например, ако ракетата бъде изстреляна от плаваща платформа на около 30 мили от крайбрежието на Ню Йорк, полетът до Токио, разстоянието до който е 6 800 мили или около 10 900 километра, ще отнеме едва 25 минути. Същото това разстояние се изминава от съвременен скоростен самолет за около 14 часа. А полетът през океана от Америка до Европа би отнел нищожните 10 минути.

Мъск добави, че най-бавно ще бъде транспортирането на товарите до мястото на изстрелването на ракетата и от мястото на приземяване до крайните точки. Но и сега, при използването на самолети, се изразходва същото време.

Засега това е само една идея, която не е конкретен проект. Едва ли скоро ще се появи подобен вид транспорт, но идеите на Илън Мъск си струва да бъдат изслушани.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари