От днес влизат в сила по-ниските цени за международните разговори с други страни от ЕС

12
912
15 май 2019-а е датата, която ще запомним с окончателното поевтиняване на международните разговори на територията на ЕС

След като непосилните за много хора роуминг цени отпаднаха още преди две години, днес дойде ред на това международните разговори също да станат почти символични.

Независимо на кой се обаждате вече, стига да е с номер на държава членка на ЕС, максималната цента, която ще заплащате като потребител е 44,5 ст/мин и 14 ст/SMS. Тези цени важат, независимо дали избирате номер от фиксирана или мобилна мрежа, а компаниите са длъжни да ги преведат в сила още от днес. Имайте предвид обаче, че не са засегнати бизнес абонатите, които продължават да говорят на 2- до 3 пъти по-високи цени.

Доставчиците на услугите, които ще променят прилаганите от тях цени за частни клиенти, следва да информират своите клиенти за това обстоятелство, като публикуват информация на страниците си в интернет и в магазините от търговската мрежа, както и по друг подходящ начин. Приложимите цени следва да се посочват в сключваните индивидуални договори с потребители.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари