От днес влизат в сила по-ниските цени за международните разговори с други страни от ЕС

12
831
15 май 2019-а е датата, която ще запомним с окончателното поевтиняване на международните разговори на територията на ЕС

След като непосилните за много хора роуминг цени отпаднаха още преди две години, днес дойде ред на това международните разговори също да станат почти символични.

Независимо на кой се обаждате вече, стига да е с номер на държава членка на ЕС, максималната цента, която ще заплащате като потребител е 44,5 ст/мин и 14 ст/SMS. Тези цени важат, независимо дали избирате номер от фиксирана или мобилна мрежа, а компаниите са длъжни да ги преведат в сила още от днес. Имайте предвид обаче, че не са засегнати бизнес абонатите, които продължават да говорят на 2- до 3 пъти по-високи цени.

Доставчиците на услугите, които ще променят прилаганите от тях цени за частни клиенти, следва да информират своите клиенти за това обстоятелство, като публикуват информация на страниците си в интернет и в магазините от търговската мрежа, както и по друг подходящ начин. Приложимите цени следва да се посочват в сключваните индивидуални договори с потребители.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
5 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
mmmmOracleИлиянWestern CivilizationLudlud Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Петър
Петър

Само при мен ли има едно голямо бяло пространство? Или това е някаква досадна реклама, която не виждам…

Кольо
Кольо

А дали действително са по-ниски от преди. Нещо ми се чини, че дори е повишение, спрямо предишната промяна, когато бяха установени по-ниски пределни цени.

ronsim
ronsim

Ползвам услугите на виртуален доставчик на телекомуникационни услуги в Испания.Интернет на оптически кабел 500Мбп на 33Е. цената вклучва домашен телефон с 500 минути Безплатни разговори в Цяла Европа.Мобилен номер с цени 0.06Е./м. за мобилни и 0.02Е/м. за домашни линии в Цяла Европа.Другия номер който имам (на друг оператор-телефончето има 2 слота) е за разговори в Испания на 0.01Е/м.
Коментарите оставям на вас.

Леле
Леле

Ползвайте безплатен публичен WiFi + Telegram – неограничени безплатни разговори с много по-добро качество, които не се подшушват. Ако хирата можеха да мислят, конвенционалните телефонни номера нямаше да съществуват.

A.com
A.com

Навсякъде ли има безплатен публичен WiFi?

Western Civilization
Western Civilization

Скоро навсякъде ще има 5G, дори в гората. Безплатният от големите интернет гиганти ще се заплаща със събиране на анонимизирани интернет анлитични данни, а платеният ще го плащаш на операторите. В случай, че говорим за БГ, смятам, че ще са предимно първите. И в момента по-големите крадове имат безплатен интернет в централните си части. Но дори и да нямаш, и с домашен, пак ще ти излезе по-сигурно и свободно да ползваш Телеграм.

Ludlud
Ludlud

А бре като се погледне назад преди 10-15 години какви бяха цените на телекомите сега си се говори за без пари всъщност цените на плановете или ваучерите от преди си варират в една цена само дето предоставяните услуги за цената са нарастнали в пъти. Преди години за 30 лева ваучер говориш 20 минути в българия и айде ся за 30 лева сметка говориш неограничено в българия имаш 300-500 международни минути пък и интернет 10-20ГБ с някой друг бонус като HBO GO или телевизиони програми. През 2045 ще си изпращаш съзнанието през мобилната мрежа през континент за тая цена 😀

mmmm
mmmm

Аз живея в чужбина и мога да ви кажа, че като чета някои коментари ми става досадно, за някои неща, нямате представа колко сме разглезени българите, няма такива мрънкачи като нас!

Oracle
Oracle

@mmmm
Ми стой си там и си коментирай положението там, където си.
Така или иначе не ти изнася да живееш тук.
Ето затова, на такива като теб, не трябва да им се позволява да гласуват, след като са избрали да живеят на друго място, с различни правила.

mmmm
mmmm

Напълно те подкрепям, не съм гласувал от както съм навън, но статията няма нищо общо с България или някоя друга конкретна страна, а целият Европейски съюз!

Илиян
Илиян

За 5 евро в Румъния , получаваш повече отколкото за 50лв в България.
и то говоря за предплатена карта. Комуникациите в България са много скъпи в сравнение.