От месец март 2021 година Google престава да поддържа своите онлайн услуги в Internet Explorer

4
778

Въпреки че Internet Explorer още от 2015 година престана да се разработва и поддържа от  Microsoft и неговото място в операционната система Windows бе заменено от браузъра Edge, който сега се базира на енджина на Chromium, той и досега се използва. По всичко личи че Google ще постави точка на тази история, понеже през 2021-ва година спира поддръжката на своите онлайн услуги за Internet Explorer.

Изцяло спира поддръжката на големия пакет Workspace, в който са включени Google Документи, Google Таблици, Google Презентации, Gmail и други популярни онлайн приложения. Интернет гигантът приключва поддръжката на тези онлайн услуги на 15 март 2021 година. След тази дата корпорацията не гарантира стабилната и нормална работа на своите уеб услуги в средата на Internet Explorer. С цел избягване на проблеми, на потребителите се препоръчва до тази дата да се прехвърлят към Edge или други браузъри.

Microsoft от своя страна още на 17 август тази година обяви кога спира поддръжката на Internet Explorer – на 17 август 2021 година. Софтуерният съобщи обяви и кога ще прекрати поддръжката на старата версия на браузъра Edge – на 9 март 2021 година.

Да си припомним, че първата версия на Internet Explorer излезе през далечната 1995 година като стандартна програма в операционната система Windows 95. Но този браузър и до днес се използва в някои държавни институции.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари