От месец юли Windows 7 потребителите няма да получават обновявания без SHA-2

6
1496

На 12-ти март и на 9-ти април ще излязат ъпдейти за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1, които ще добавят поддръжката на алгоритъма за хеширане SHA-2.

Към днешен ден обновяванията на операционната система Windows използват хеширащите алгоритми SHA-1 и SHA-2, с които се подписва кода. Цялостният преход към SHA-2 е необходим във връзка с ненадеждността на алгоритъма SHA-1.

За защита безопасността на обновяванията на операционната система Windows е реализирано двойно подписване с използването на алгоритмите SHA-1 и SHA-2. По този начин се потвърждава, че ъпдейтът е получен непосредствено от Microsoft и от никого не е модифициран. Във връзка с уязвимостта на алгоритъма SHA-1 и в съответствие със стратегията на компанията, Microsoft започва използването единствено на по-безопасния алгоритъм SHA-2. След месец юли 2019 година няма да се изпращат обновявания на компютърните системи, на които не е инсталиран пачът, добавящ поддръжката на SHA-2“ – се казва в съобщението, публикувано в официалната страница на техническата поддръжка. Това важи за компютърните системи, работещи под управлението на операционните системи Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1 и Windows Server 2008 SP2.

Според тази информация, софтуерният гигант ще представи две различни обновявания за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP, които ще излязат съответно на 12 март и на 9 април.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
БравосИстината пред очите ти XDDaveSPETNT Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
БОБ
БОБ

Къде са сега умниците, които не обновяват, защото ако работело бла бла бла?

TNT
TNT

ето тук сме умниците дето не обновяват.
ти не разбра ли че операционната система ще продължи да си работи както и до сега.
щом до сега не сме обновили и след тия дати пак няма да обновим.

Dave
Dave

по добре да не обновявам от колкото да чакам всеки ден да се рестартира по 10 пъти и накрая на десетия път да трябва да преинсталирам защото всичко е омазано

Бравос
Бравос

Мда, те за това уин юзърите имат славата на идиоти…

SPE
SPE

Чудесно!

Истината пред очите ти XD
Истината пред очите ти XD

Значи скоро се прехвърлям на Windows 10. Макар че Windows 7 работи много по добре има по малко бъгове а и пита дали искаш да ъпдейтнеш нещо. Windows 10 се още не е толка добро. Не се опитвам да хеитя всеки който ползва windows 10 и да го правя аз също се обиждам защото скоро съм на windows 10. Правя го защото ще спрат да ъпдейтват 7 цата и нещата започват малко по малко да се правят само за windows 10.