Германската компания представи проект за 300 милиона евро, който има за цел да увеличи производствените мощности на завода в Лайпциг.

Към днешен ден BMW произвежда по 130 електромобила дневно. След завършването на проекта, това число ще бъде увеличено до 200. Проектът засяга не само електромобилите. Към 2020 година заводът в Лайпциг трябва да започне да увеличи производството на всякакви автомобили от 100 000 на 350 000 годишно.

Първоначално ще бъде обърнато внимание именно на електромобилите. Още тази есен производството на електрическите i3 и i8 ще бъде увеличено с 54%. Моделът i3 ще има както изцяло електрическа, така и електрическа версия плюс газово зареждане за акумулаторните батерии. Моделът i8 е хибриден автомобил.

BMW допълни, че Лайпциг ще стане източник на иновации за всички поточни линии на компанията. През следващите години се предвижа на едни и същи поточни линии да се произвеждат автомобили с различно задвижване. В зависимост от търсенето, автомобилният завод ще може да предложи повече или по-малко електромобили.

Неотдавна BMW отчете, че е доставил на пазара 250 000 автомобила с електрически двигатели. Миналия месец са продадени 2600 броя BMW i3. А през следващите две години се очакват изцяло електрическите модели Mini и кросоувъра BMW IX3.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари