От 1-ви август тази година властите на китайската „Силициева долина“ ще дават лицензи за таксита само на електромобили. Според плановете, към 2020 година такситата с ДВГ трябва напълно да изчезнат.

Паркът от градски автобуси на Шънджън вече е съставен само от електрически модели. А сега властите ускоряват и електрификацията на таксиметровия парк. Тази програма бе приета още през 2010 година, но нейната мащабна реализация започва сега. При таксиметровите автомобили процесът започна през 2015 година. Към днешен ден 60% от градските таксита са електрически. Но властите решиха да подтикнат нещата.

От 1 ви август няма да се дават лицензи за таксиметров превоз на автомобили с ДВГ. Наличните в парка бензинови и дизелови автомобили ще могат да превозват пътници само до изтичането на сега действащият лиценз.

Китай отново демонстрира своя типичен държавнически подход, при който всичко се решава бързо, радикално и удобно. До 22 юни всички желаещи могат да изпращат своите предложения и забележки. Те ще бъдат отчетени, но датата няма да бъде променяна.

Китай вече е световен лидер в използването на електромобили. През миналата година в страната са продадени над 50 милиона нови електрически автомобили.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ШишоПенчоOceanic815 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oceanic815
Oceanic815

Както някой вече се изказа – това едва ли ще намали замърсяването, понеже повече от половината от добиваната електроенергия в Китай идва от изгаряне на въглища. А с увеличаването на електро-мобилите е логично да се увеличи и потреблението на ел. енергия.
Бе, евтин популизъм, като навсякъде..

Пенчо
Пенчо

Пробвай да прочетеш това онова преди се опитваш да тролиш по теми които не си чувал дори за какво иде реч.

Шишо
Шишо

А кой произвежа и монтира най-много слънчевипанели а? шматка