От 1-ви август тази година властите на китайската „Силициева долина“ ще дават лицензи за таксита само на електромобили. Според плановете, към 2020 година такситата с ДВГ трябва напълно да изчезнат.

Паркът от градски автобуси на Шънджън вече е съставен само от електрически модели. А сега властите ускоряват и електрификацията на таксиметровия парк. Тази програма бе приета още през 2010 година, но нейната мащабна реализация започва сега. При таксиметровите автомобили процесът започна през 2015 година. Към днешен ден 60% от градските таксита са електрически. Но властите решиха да подтикнат нещата.

От 1 ви август няма да се дават лицензи за таксиметров превоз на автомобили с ДВГ. Наличните в парка бензинови и дизелови автомобили ще могат да превозват пътници само до изтичането на сега действащият лиценз.

Китай отново демонстрира своя типичен държавнически подход, при който всичко се решава бързо, радикално и удобно. До 22 юни всички желаещи могат да изпращат своите предложения и забележки. Те ще бъдат отчетени, но датата няма да бъде променяна.

Китай вече е световен лидер в използването на електромобили. През миналата година в страната са продадени над 50 милиона нови електрически автомобили.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари