От 1-ви май Tesla променя възможностите и цената на своя пълен автопилот (Full Self-Driving)

3
979

В края на миналата седмица Tesla включи базовия автопилот в стандартния набор от възможности на всичките свои електромобили, с изключение на най-достъпната версия Tesla Model 3 (Standard Range), като едновременно с това намали неговата цена с $1000. Базовата функционалност на Autopilot дава възможност на автомобила самостоятелно да увеличава скоростта си и да спира в зависимост от пътната обстановка, от препятствията и за да не пречи на другите участници в движението.

Заедно с базовата версия на автопилота, Tesla предлага и опцията за изцяло самостоятелно движение (Full Self-Driving). Илън Мъск публикува нов туит, в който каза, че в пълния автомобилен автопилот са добавени нови функции и от 1-ви май цената му ще се покачи.

Мъск не съобщи с колко точно ще поскъпне опцията Full Self-Driving. Но когато един от потребителите запита, дали цената ще скочи с $3000, генералният директор на Tesla каза, че да, приблизително с толкова. Сега опцията Full Self-Driving струва $5000, ако е заявена още при предварителното поръчване на електромобила, и $7000, ако е поискана след закупуването на автомобила.

Разширеният пакет Full Self-Driving включва самостоятелно автономно паркиране и придвижване до собственика при повикване (функциите Autopark и Summon), функционалността Navigate on Autopilot (навигация чрез автопилота) за подбор на оптималния маршрут за пристигане при активиран Autopilot, както и новата възможност Autosteer Stop Light Warning. Освен това, компанията възнамерява до края на годината да научи системата да разпознава и правилно да реагира на знака STOP, на светлините на светофара, както и самостоятелно да се придвижва в градска среда. Засега автомобилът може самостоятелно да пътува само по магистралите.

Изданието Electrek коментира, че на практика Full Self-Driving е инвестиция в бъдещето на автопилотите. През следващите няколко месеца Tesla ще започне обновяването на хардуерния модул на автомобилите, който може да поддържа опцията Full Self-Driving. Това е платформата от ново поколение Autopilot 3.0, базирана на специализираната системата върху чипа Tesla Hardware 3 с хардуерна поддръжка на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект. Новият хардуер ще осигури принципно по-висока производителност в сравнение със сегашната платформа Autopilot 2.0, използваща специалните автомобилни процесори NVIDIA Drive PX.

След по-малко от една седмица, на 22-ри април ще се проведе мероприятието Investor Autonomy Day, на което Tesla ще разкаже и покаже на инвеститорите своите последни достижения в областта на автономното управление. Очаква се на този ден да получим повече информация за новия автопилот с по-съвършен хардуер и софтуер. Очаква се на 22-ри април да бъде показана реализацията на дългоочакваната възможност за самостоятелно придвижване на електромобилите по цялата територия на САЩ, без каквато и да било човешка намеса.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Адолфо ХитVeso115 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Но през цялото време водача трябва да е нащрек и да се намеси при проблем…

Veso
Veso

Taĸa e, тoвa e зa дa могат винаги да изкарът чe шофьора e винoвeн дopи и aвтoпилoтa дa e пpичинил ΠTΠ. Уж вcичĸo мy e cyпep нo нe им cтиcĸa дa cи понесат отговорността за действията на aвтoмaтиĸaтa.

Адолфо Хит
Адолфо Хит

Илонка и нейните… нощни блянове за трилиони долари! Още съвсееем малко остана, няколко години и… Илонка ще се събуди, обляна в пот и щръкнали…. знаете какво.