От 15-ти март Google започва да ограничава някои API интерфейси на Chrome

0
1701

Google съобщи в своя официален блог, че при направената наскоро проверка, някои браузъри на трети страни на базата на Chromium са успели да интегрират и да започнат да използват някои функции на Google, които са предназначени само за фирмените онлайн услуги на интернет гиганта. Новата политика важи и за браузъра Chromium.

Всички браузъри, базирани на енджина Chromium, създаден от Google, от средата на месец март тази година повече няма да могат да използват повечето фирмени API. По-конкретно, това са методите  за запис в електронния облак на Google на отметките за историята и другите най-различни параметри за синхронизацията на браузърите. Същото се отнася и за онлайн услугата Click to call, която се използва в смартфоните работещи под управлението на операционната система Android за бързото определяне на номера на телефона директно в страницата.

Спирането на тези услуги е обявено за 15 март тази година. Те ще станат недостъпни за всички странични браузъри, които са създадени на базата на отворения сорс код на Chromium. Интернет-гигантът добави, че потребителите на тези браузъри все ще могат да получат достъп до своите данни в Google Account. Те ще могат да бъдат прегледани и изтегляни чрез специалната уеб страница My Google Activity, като тяхното изтегляне ще може да става с помощта на Google Takeout. Възможно е и тяхното изтриване, но нови данни няма да могат да бъдат добавяни. Един от най популярните браузъри от подобен тип е Opera.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари