От 22 ноември Twitter забранява цялата политическата реклама

2
193

Основателят на социалната мрежа Twitter Джак Дорси съобщи, че компанията е взела решение да забрани цялата политическа реклама. Новата политика влиза в сила от 22 ноември тази година.

„Взехме решение да прекратим публикуването на каквато и да било политическа реклама в Twitter. Решението важи за целия свят. Ние считаме, че политическите послания трябва да бъдат спечелени, а не купувани“ – заяви Дорси.

Преди време Twitter забрани публикуването на политическа реклама в Канада, като забраната бе махната след приключването на парламентарните избори в страната. През месец август компанията забрани публикуването на политическа реклама от страна на държавните медии, както и да се използва платено публикуване на подобна информация. Но от 22 ноември Twitter забранява цялата политическа реклама в световен мащаб.

Ръководителят на Twitter посвети на това решение цяла серия съобщения:

„Политическата реклама в интернет поставя нови предизвикателства пред обществото: машинно обучение на базата на оптимизацията на обмена на съобщения, микротаргетиране, непроверена и заблуждаваща информация и фалшиви новини. Всичко това се случва с нарастваща скорост, което води до големи усложнения и става със зашеметяващ размах“.

Facebook също обмисляше възможността за отказ от политическа реклама, но най-голямата социална мрежи реши да се откаже от тази идея. А служителите на Facebook изпратиха отворено писмо до ръководството на компанията, с което изразиха недоволството си по отношение на политическата реклама.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Браво
Браво

Много добро решение!

Пешо
Пешо

Въх ,точно сега са се разтревожили за мозъчните промивки на горкия избирател…. А не е като да не идат избори при хегемона….Демо(но)кратите не искат втори манш за рижавия…(който често ги насажда именно в социалката).