От Samsung очакват рекордни показатели

0
34

Следващата седмица, Samsung Electronics ще публикува предварителните си финансови резултати за първото тримесечие на 2017 година. Южнокорейските анализатори прогнозират, че благодарение на полупроводниковия бизнес, компанията ще обяви рекордно високи показатели.

Според някои експерти, оперативната печалба на Samsung в периода януари-март 2017 г. ще бъде над 10.1 трилиона вона (9 милиарда долара). По този начин, компанията ще подобри предишния си рекорд, регистриран през третото тримесечие на 2013 година.

За сравнение, в последната четвърт на 2016-та година, оперативната печалба на Samsung възлиза на 9,2 трилиона вона (8,2 млрд. долара), от които 4,9 трилиона вона (4,4 милиарда долара) са генерирани от полупроводниковия бизнес.

Повишаването на показателите на Samsung допринесе за растежа на световните цени на чиповете, който се наблюдава от втората половина на миналата година. Според анализаторите от DRAMeXchange, DDR4 чиповете, които са най-популярния вид памети, в периода от юни 2016-та до края на февруари 2017-та са поскъпнали два пъти.

Заедно с това, мобилния бизнес на Samsung най-вероятно ще продължи низходящия тренд, дължащ се на нарастващия дял на евтините модели на корейския гигант. Според анализаторите на Hana Financial Investment, в първата четвърт на 2017 година, висококласните смартфони ще представляват по-малко от 30% от общия обем на продажбите на Samsung апаратите. Ако прогнозата се потвърди, флагманските модели от серията Galaxy S и Galaxy Note за първи път ще донесат на Samsung по-малко от 30% приходи от продажбите на смартфони.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари