От Windows 10 ще изчезнат възможностите за споделяне на Wi-Fi пароли

0
4
От Windows 10 скоро ще изчезне един от ключовите елементи на функцията Wi-Fi Sense.

„Премахнахме възможността от Wi-Fi Sense, позволяваща споделянето на безжични мрежи с вашите контакти и автоматичното свързване към мрежите, които вашите контакти са споделили“ – пише старши разработчикът на Microsoft Гейб Оул в описанието на новата вътрешна първа-версия на операционната система. – Цената на обновяването на кода с цел продължаване работата на тази функция, рядкото й използване и малката потребност, направиха невъзможно по-нататъшното развитие“.

Функцията Wi-Fi Sense първоначално се появи в Windows Phone, а след някои доработки бе добавена и в Windows 10. Тази функция Ви позволява автоматично да се свързвате към отключените точки за достъп и споделяте Wi-Fi паролите с хората от списъка Ви с контакти.

Някои експерти от сектора за сигурност изразиха загриженост относно това, че Windows 10 автоматично се свързва към отворените точки за достъп, но Microsoft все пак реши да остави функцията в операционната система.

Що се отнася до възможностите за споделяне на пароли, то много хора не разбират смисъла му и смятат, че по подразбиране операционната система изпраща на контактите всички запазени пароли. Въпреки това, дори когато Microsoft разясниха ситуацията се оказа се, че функцията се ползва много рядко.

Тя окончателно ще изчезне от Windows 10 след излизането на годишното обновяване, което ще се проведе в края на юли. Досега тя е била отстранена само от превю-версията на операционната система, в която също са били добавени уеб-уведомления в браузъра Edge и възможности за преход напред и назад в браузъра с помощта на суайп.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за